Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 16 augustus 2002

Datum: 16/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Inbraakpogingen
Vanmorgen werd ontdekt dat men had getracht in te breken in een dokterspraktijk aan de Ruiterstallen in Steenbergen. Via de achterzijde heeft men geprobeerd binnen te komen, door met geweld het slot stuk te slaan. Een winkel aan de Blauwstraat in Steenbergen werd eveneens met een onwelkom bezoek vereerd. Ook daar trachtte men tevergeefs binnen te komen, in dit geval langs de voorzijde van de winkel. De politie weet niet of de inbraakpogingen verband met elkaar houden en hoopt dat eventuele getuigen nieuw licht in de zaak kunnen brengen.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Inbraak bedrijfspand
In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Florastraat te Bergen op Zoom. De daders zijn binnen gekomen door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werd een complete kassa weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en onder andere een sporenonderzoek ingesteld.VernielingOp een camping aan Vredenburg te Bergen op Zoom werden waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag vernielingen gepleegd aan een geparkeerd staande auto. Van de auto werden 4 banden lekgestoken en de auto werd bekrast.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Auto gestolen
Gisterenmorgen werd vanaf het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom een auto gestolen. Deze werd in Zierikzee met twee inzittenden aangetroffen, die aldaar werden aangehouden. Door de eigenaar werd aangifte gedaan; de zaak zal door de politie in Zeeland worden afgehandeld.

Auto-inbraken
Donderdagavond werd bij de politie aangifte gedaan van diefstallen uit auto's op de Balsedreef, Victoriestraat en de Prins Bernhardlaan. Daarbij werd geluidsapparatuur en andere goederen weggenomen.

Rijden onder invloed
Afgelopen nacht werd op het Mineurplein de 45-jarige E.B. uit Bergen op Zoom aangetroffen die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Bij nader onderzoek bleek de man vier maal te veel te hebben gedronken. Mede omdat dit niet de eerste maal was, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ongeval met politie-auto
Vanmorgen kort voor 7.00 uur kregen twee politiemannen een eenzijdig ongeval met hun dienstauto. Ze reden met optische en geluidssignalen over de Rooseveltlaan naar een melding van een onwelwording in Hoogerheide toen ze door onbekende oorzaak op een rotonde tegen een boom belandden. Beiden zijn per ambulance naar het Lievensbergziekenhuis overgebracht, maar hebben beide het ziekenhuis inmiddels mogen verlaten. De bestuurder liep wat snijwonden op, zijn collega kwam met twee gekneusde ribben vrij.

TEAM RUCPHEN

Woninginbraak en auto-diefstal
Dinsdagmorgen omstreeks 7.30 uur werd door de bewoner van een pand aan de Hoogakker in Sprundel geconstateerd dat erin de loop van maandagnacht was ingebroken in zijn woning. Hierbij is onder andere de reservesleutel buitgemaakt van een blauwe Mercedes C180 met kenteken 53-GV-SH die naast de woning op de oprit stond geparkeerd. De Mercedes werd ontvreemd. De politie heeft aangifte van de inbraak en diefstal opgenomen en onder andere een sporenonderzoek ingesteld.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Gestolen auto
Op de Bredaseweg te Roosendaal werd in de vroege morgen van donderdag 15 augustus een rode Volkswagen Golf met het kenteken NG-XH-30 gestolen. Inmiddels heeft de politie van een tweetal benzinestations in West-Brabant een melding ontvangen dat door de bestuurder van de betreffende auto is getankt zonder te betalen. De politie heeft de auto als gestolen gesignaleerd en een onderzoek ingesteld.

Inbraak moskee
Donderdagmiddag is bij de politie gemeld dat er was ingebroken in de islamitische moskee aan de Buys Ballotstraat in Roosendaal. De daders kwamen vermoedelijk via de keuken binnen. Het is nog niet bekend of er zaken vermist worden; wel werden enkele ruiten ingegooid. De politie heeft onder andere een sporenonderzoek ingesteld.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Eenzijdige aanrijding
In de vroege morgen van vrijdag 16 augustus vond omstreeks 3.15 uur een aanrijding plaats op de Rijksweg A17 richting Roosendaal. De bestuurder van een personenauto, de 41-jarige P.S. uit de Wouwse Plantage, reed aldaar tegen de vangrail en schoof hierna nog ongeveer 50 meter verder over de vangrail. Zowel de auto als de vangrail liepen flinke schade op, maar gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd. Vermoedelijk is de bestuurder tijdens het rijden in slaap gevallen.

Brandje
Op de Biezenstraat in Roosendaal ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag brand aan een tuinstel, hetgeen in de tuin tegen de woning stond. Mogelijk is een brandende kaars niet goed gedoofd. Het tuinstel, bestaande uit zes stoelen en een tafel, verbrandde totaal en er ontstond brandschade aan de gevel van de woning.

Inbraak in berging
Afgelopen weekeinde werd ingebroken in een berging aan de Boeiinksestraat. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de berging verdwenen een grasmaaier, een bosmaaier en een acculader. De politie heeft donderdagavond aangifte van de inbraak opgenomen.

Diefstal
Vanaf een auto welke stond geparkeerd aan de Flintdijk werd donderdag in de vroege morgen een stel kentekenplaten ontvreemd. Het betreft het kenteken VR-GG-10.Vanaf de Elisadonk in Roosendaal werd in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto ontvreemd. Het betreft een blauwe Volkswagen Golf GT, bouwjaar 1988, voorzien van het kenteken 59-JK-PR. Donderdagavond werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

In een bedrijf aan de Wijnkorenstraat werd in de loop van het afgelopen weekeinde een greep in de kassa gedaan. Uit de kassa werd een geldbedrag van ruim 9000 Euro ontvreemd. Dader(s) is onbekend.

Vanuit een auto welke stond geparkeerd aan de Bovendonk werd donderdagmiddag een tas ontvreemd. De tas werd later teruggevonden doch uit de tas werd een geldbedrag van ruim 60 Euro vermist.

Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Bergrand werd woensdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De woning stond leeg en werd alleen gebruikt als kwekerij. Inbeslaggenomen werden een 164 grote hennepplanten, een grote hoeveelheid stekjes, 21 assimilatielampen en een groot aantal onderdelen voor een kwekerij. In een bij het pand behorende garage werden 192 zakken meststoffen bestemd voor de kwekerij aangetroffen. Ook deze zakken werden inbeslaggenomen. Verder was er sprake van diefstal van energie. Er werd stroom buiten de meter om, afgenomen. Bij de kwekerij werd niemand aangetroffen. Een nader onderzoek is door de politie van team Bovendonk ingesteld.

Politie houdt insluiper aan
Vrijdagmorgen werd in alle vroegte de 28-jarige Roosendaler N.N. in zijn woonhuis aangehouden. Hij werd aangehouden naar aanleiding van een insluiping afgelopen woensdagmiddag aan de Westelaarsestraat te Wouwse Plantage. De vrouw des huizes stond buiten de was op te hangen toen de honden aansloegen. De vrouw zag vervolgens dat er een auto op het erf stond waarin een vrouw zat. Omdat zij het niet vertrouwde, besloot zij adequaat te handelen en de achterdeur op slot te doen. Op dat moment trof zij een onbekende man in de woning aan die op de vlucht sloeg. Toen de man verdwenen was, mistte het slachtoffer in ieder geval een hoeveelheid geld. Naar aanleiding van het signalement en het door het slachtoffer genoteerde kenteken van de auto werd de verdachte aangehouden. De politie van het team Bovendonk onderzoekt de zaak nader.