STICHTING KORRELATIE

97 van de 100 Nederlanders kent Korrelatie

Utrecht 19 augustus 2002

P E R S B E R I C H T

97 van de 100 Nederlanders kent Korrelatie

Stichting Korrelatie is bij 97 van de 100 Nederlanders bekend. Dit blijkt uit een onderzoek dat het NIPO onlangs uitvoerde in opdracht van Korrelatie. Mensen weten dat je bij Korrelatie terecht kunt voor psychische problemen. Dat Korrelatie ook vragen beantwoordt over lichamelijke gezondheid, is minder bekend.

Gezondheid
Bijna alle Nederlanders weten wat Korrelatie doet: deskundige hulp bieden bij psychische of psychosociale problemen als mishandeling, (echt)scheiding, depressie of overlijden van naasten. Minder bekend is dat Korrelatie ook vragen over gezondheid(szorg) beantwoordt. Bijvoorbeeld over reuma, kanker, regels en voorzieningen, dementie en seksualiteit. Vooral de oudere generatie is onbekend met deze dienstverlening.
Deskundig
Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen graag door een professionele medewerker te woord worden gestaan. Voor Korrelatie is dat een positief punt, want de stichting werkt uitsluitend met professionele medewerkers. Verder beschouwt men deskundigheid als de belangrijkste eigenschap van een telefonische hulpdienst. Bereikbaarheid komt op de tweede plaats. Anonimiteit en bejegening vindt men minder belangrijk en kosten lijken helemaal geen rol te spelen.
E-mail
Een ander opvallend resultaat is de belangstelling voor het stellen van een (hulp)vraag via e-mail. Veel mensen weten niet dat dat kan bij Korrelatie, terwijl zij aangeven eerder een vraag via e-mail te stellen dan daarvoor de telefoon te pakken. Korrelatie staat dan ook te springen om haar e-maildienstverlening verder uit te breiden en heeft daarvoor een subsidieverzoek ingediend bij het Ministerie van VWS.

Brede dienstverlening
De Stichting Korrelatie is een dienstverlenende organisatie in de sector zorg en welzijn. Mensen kunnen bij Korrelatie terecht voor informatie, een persoonlijk advies en hulp. Ook wijst Korrelatie de weg in de doolhof van instellingen, organisaties, voorzieningen en regelingen. Daarvoor put de stichting uit meer dan 25.000 adressen. Korrelatie werkt uitsluitend met professionele medewerkers, die veelal een verpleegkundige, psychologische of pedagogische achtergrond hebben en een opleiding op HBO of universitair niveau. Iedereen kan contact opnemen met Korrelatie: per telefoon via
0900-1450 (iedere werkdag van 9.00 tot 22.00 uur) of per e-mail via vraag@korrelatie.nl.


---
Noot voor de redactie,