Provincie Flevoland



Wegwerkwerkzaamheden aan Hogering in Almere

Deze week zijn asfalteringswerkzaamheden van start gegaan op Hogering in Almere, tussen de Audioweg en de Contrabasweg. De wegwerkzaamheden aan dit deel van de Hogering vinden plaats op de westelijke baan en duren tot en met vrijdag 20 september. Om ervoor te zorgen dat dit werk efficiënt en veilig kan worden gedaan, is het noodzakelijk om de rijbaan te sluiten. Het verkeer moet daarom rekening houden met een omleiding.

Gedurende de afsluiting wordt het verkeer vanuit de richting Almere-Buiten en het bedrijven-park de Vaart met bestemming A6/Amsterdam via de Tussenring(N703) naar de A6 geleid. Het verkeer dat vanuit de Waterwijk, Kruidenwijk, Muziekwijk, Hollandsekant en de Literatuur-wijk via de Hogering richting Amsterdam wil, wordt via de oostbaan van de Hogering naar de Tussenring geleid en vandaar naar de rijksweg A6. De omleiding wordt met borden aangegeven.
Ook wordt met borden aangegeven hoe tijdens de afsluiting de Manege aan de Botter-weg te bereiken is. En verder zijn borden geplaatst voor verkeer richting sportpark De Korver, bedrijvenpark Gooisekant en de woonwijken Stedenwijk, Literatuurwijk en Muziekwijk.
De werkzaamheden die de komende weken worden uitgevoerd betreffen het frezen van slechte, gescheurde asfaltlagen en het aan--brengen van twee nieuwe lagen asfaltbeton. Uiteraard wordt op de aangebrachte asfaltdeklaag weer nieuwe wegmarkering aangebracht.
Naast dit asfalteringswerk wordt meteen ook, in opdracht van de gemeente Almere, een tweede ontsluitingsweg voor het stadsdeel Almere-Poort op de Hogering aangesloten. Deze aansluiting wordt gemaakt tegenover de aansluiting van de Literatuurwijk (Herman Gorter-weg). Beide rijbanen bij deze nieuwe aansluiting worden opnieuw ingericht, met een extra rijstrook en een uitbreiding van de verkeersregelinstallatie. Bovendien wordt op het gehele kruispunt een deklaag van geluidsarm asfalt aangebracht om de geluidsoverlast voor de huizen langs de Hogering te beperken.

De weggebruikers van de stadsautowegen in Almere krijgen dit najaar nog vaker met wegwerkzaamheden te maken. Zo staat nog de reconstructie van de kruising Buiten-ring/Grote Vaartweg/Polderdreef op stapel, en verder komen er nog twee rotondes in de Buitenring (J.P.
Thijsse-laan/Boslaan en ontsluitingsweg gebied 3T) en een (turbo)rotonde bij de aansluiting van de noordelijke op-/afrit van rijksweg A6 op de Tussenring. Wanneer deze werkzaamheden precies plaatsvinden wordt nog bekendgemaakt.
Meer informatie over werkzaamheden aan het provinciale wegennet staat op de provinciale website: www.flevoland.nl/wegeninformatie.