Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-08-2002
Berichten van zondag op maandag 18-19 aug.

Martin Panman 0592-383211

Autos gestolen

ASSEN Zondag is er een dure auto gestolen die geparkeerd stond op een parkeerplaats voor een woning aan de Vreelanden. Het betrof een Mercedes c200 kleur rood en voorzien van het kenteken 68-GX-RD. De auto was beveiligd, maar de dief heeft deze kennelijk weten te omzeilen De 27 jarige eigenaar deed aangifte.

EELDE In Eelde is vannacht een bestelauto gestolen. De auto, een Ford Escord stond geparkeerd aan de hooiweg. De 49 jarige eigenaar hoorde lawaai buiten en toen hij ging kijken zag hij nog net zijn grijze Ford voorzien van het kenteken VH-HR-16 wegrijden. De man deed aangifte.

Inbraak woningen

DIEVER In Diever is zondag ingebroken in een woning aan het Moleneinde. Een deur is vernield en uit de woning verdween een sieraad. De bewoner deed aangifte.

GASTEREN Zondagmiddag is er ingebroken in een woning aan het Oosteinde in Gasteren. Een GSM en geld werd gestolen. De inbreker heeft een raam opengebroken waarna hij in de woning kon komen. De bewoner deed aangifte.

MEPPEL Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Looierij. Het betreft een flatwoning. Via het balkon is de inbreker binnen gekomen. Een GSM werd gestolen. De bewoner deed aangifte.

Woning brand

WEITEVEEN Zondagavond rook een bewoner van een woning aan het Penningkruid in Weiteveen een brandlucht. In zijn woonkamer ontdekte hij dat er brand was ontstaan in de hoek van de kamer. De man probeerde de brand te blussen, maar dat lukte niet goed. De brandweer maakte er definitief een einde aan. De oorzaak van de brand is volgens de brandweer vermoedelijk kortsluiting.