Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 19 augustus 2002
·

Kind valt in sloot Berkenwoude
Een anderhalf jaar oud jongetje uit Berkenwoude is zondag 18 augustus rond 13.00 door voorbijgangers in een sloot aangetroffen. Omdat het jongetje geen teken van leven gaf, heeft een van de omstanders geprobeerd hem te reanimeren. Toen ambulancepersoneel aangekomen was en de behandeling voortzette, kreeg het kind weer een hartslag. Hierop is het kind met de ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht onder begeleiding van de politie.

Politie bekeurt voor opgevoerde scooter Nieuwerkerk a/d IJssel
De politie heeft zondag 18 augustus een 17-jarige Gouwenaar bekeurd. De politie liet de jongen stoppen toen deze met grote snelheid over de 's Gravenweg reed. De scooter is naar het politiebureau overgebracht waar op de rollertestbank bleek dat de scooter was opgevoerd. De Gouwenaar heeft hier een proces-verbaal voor gekregen.

Politie zoekt getuigen diefstal fiets Nieuwerkerk a/d IJssel
De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal van een fiets. Een 13-jarige Nieuwerkerker reed zondag 18 augustus rond 17.30 uur op zijn zilvergrijze herenfiets over de Ringvaartlaan. Ter hoogte van de kruising met het Zwanendaal zag hij twee jongens op de weg lopen. Toen hij hen passeerde voelde hij een trap waardoor hij viel. Hierop is een van de jongens op zijn fiets gesprongen en ging het tweetal ervandoor richting Zilvermos. De jongens zijn ongeveer 17 á 18 jaar. Een van hen droeg een baseballpet met blauw-witte strepen. De ander droeg een oorring.

Politie houdt verdachten vernieling ruit politiebureau aan Moordrecht
De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 augustus vier jongeren uit Moordrecht, drie van 16 jaar en één van 18 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van het politiebureau aan de Dorpsstraat. Het viertal is op twee scooters langs het bureau gereden waarbij een van de 16-jarigen een stuk steen door een ruit heeft gegooid. De politie heeft direct na de melding, rond 00.15 uur, de omgeving afgezocht. Op de hoek van de M. Lallemanstraat en de West Ringdijk is een van de 16-jarigen aangehouden. Hierop konden ook de drie andere verdachten worden aangehouden, die inmiddels naar huis waren gegaan.

Automobilist rijdt racefietser aan Moordrecht
De politie verleende op vrijdag 16 augustus rond 17.20 uur op het Oosteinde assistentie bij een ongeval tussen een 33-jarige automobiliste uit Moordrecht en een 22-jarige racefietser uit Moordrecht. De racefietser liep letsel aan het gezicht op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond doordat de automobiliste het fietspad kruiste zonder daarbij voorrang te verlenen aan de racefietser.

Politie houdt straatrover aan Gouda
De politie hield op zondag 18 augustus rond 03.10 uur op de Graaf Florisweg een 21-jarige Fransman aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op het Paradijs geld van een 55-jarige Gouwenaar te willen beroven. Ondanks bedreiging met een mes gaf de Gouwenaar geen geld af. Daarop ging de straatrover er vandoor. De gealarmeerde politie zette een achtervolging op hem in. Op de Graaf Florisweg lukte het de agenten hem in de boeien te slaan. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zolderbrand Hillegom
Op zondag 18 augustus rond 15.50 uur brak er brand uit op de zolder van een woning aan de Albert Verweylaan. De brandweer bestreed het vuur. Vermoedelijk is het vuur ontstaan na kortsluiting in elektrische bedrading. De bedrading lag onder een bed dat vlam vatte. De technische recherche van de politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Motorrijder vliegt bocht uit Nieuwveen
Een 21-jarige man uit Mijdrecht raakte met zijn motor in een bocht van het Nieuwveens Jaagpad van de weg. Waarom de man met zijn motor uit de bocht vloog is nog niet bekend. De motor kwam in het water terecht. De motorrijder liep beenletsel op. Hij werd overgebracht naar het Vrije Universiteits Ziekenhuis in Amsterdam. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meisje op fiets aangereden Leiden
Een in Nederland verblijvend Chinees meisje van onbekende leeftijd is op zondag 18 augustus rond 21.00 uur op de Rijnsburgerweg aangereden door een 21-jarige automobilist uit Leiden. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zeker is dat het meisje is aangereden toen zij met haar fiets de Rijnsburgerweg overstak. Daarbij gebruikte zij de fietsoversteekplaats.

Onder invloed aanrijding veroorzaakt Leiden
De politie hield op maandag 19 augustus rond 01.00 uur op de Havenkade een 31-jarige Leidse aan. De vrouw was met haar auto tegen een geparkeerde auto gereden. Deze auto schoof vervolgens weer tegen een vooligger aan. Agenten constateerden bij de vrouw een dranklucht. Zij werd daarop aangehouden. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 560 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachten van poging tot inbraak aan Gouda
De politie hield op maandag 19 augustus rond 05.30 uur op de Schielandse Hoge Zeedijk twee mannen aan van 24 en 23-jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats. De twee waren op een scooter op de vlucht geslagen nadat ze waren betrapt bij een poging om in te breken bij een bank aan de Kleiweg. Gewaarschuwde agenten zette een achtervolging op het tweetal in. Op de Schielandse Hoge Zeedijk eindigde deze en werden de verdachten in de boeien geslagen. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Taxichauffeur mishandeld Moordrecht
De politie is op zoek naar een automobilist die op zondag 17 augustus rond 18.20 uur een 42-jarige taxichauffeur uit Den Haag mishandelde op de rotonde aan de Middelweg bij de oprit van de A20. De taxichauffeur werd uit zijn auto getrokken en kreeg klappen en schoppen van de onbekende automobilist en zijn bijrijder. De man moest zich onder behandeling stellen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De aanleiding voor dit geweld in het verkeer ligt hem vermoedelijk in elkaar passeren bij een wegversmalling in de Middelweg. Alhoewel de taxichauffeur voorrang had en de versmalling was opgereden, claimde de onbekende automobilist die uit tegengestelde richting kwam vrije doorgang. De taxichauffeur reed daarop maar achteruit om problemen te voorkomen Deze problemen onstonden even later alsnog toen de ontevreden autombobilist de taxichauffeur achterna was gekomen en op de rotonde klem reed. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Politie houdt geweldplegers aan Koudekerk aan den Rijn
De politie heeft het afgelopen weekend twee inwoners van Kouderkerk, 16 en 18 jaar oud, gehoord voor hun aandeel in een geweldzaak die zich zaterdag 17 augustus rond 20.50 uur op de kade van de Oude Rijn bij de Hoogewaard afspeelde. Een 20 jarige Hazerswoudse, een 23 jarige Hagenaar en een 24-jarige Alphenaar, werden door een groep jongeren waaronder de twee Kouderkerkers mishandeld. De aanleiding voor het geweld vormde een scheldpartij aan het adres van een zusje van de Hazerswoudse die met het drietal in de Rijn zwom.Toen de scheldpartij niet ophield zwommen de drie naar de overkant om te vragen waar dit nu op sloeg. Dit ontaarde vervolgens in duwen, trekken en slaan en leverde onder andere neusletsel, blauwe plekken en flinke bulten bij het drietal op. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Brand in woning Hillegom
De politie is op zaterdag 17 augustus omstreeks 17.23 uur ter plaatse gegaan bij een brand in een woning aan de Albert Verweylaan. Ter plaatse bleek dat de zolder van de woning in brand stond. De brand werd in eerste instantie geblust door de bewoners en een omstander waarna de brandweer de rest deed. Oorzaak van de brand was vermoedelijk slechte bedrading.

Aanrijding met gewonden Leiden
Op 16 augustus omstreeks 17.26 uur vond er een aanrijding plaats op de RW A4, oostbaan ter hoogte van Leiden. Een 50-jarige bestuurster uit Leiderdorp kon niet tijdig remmen voor een voor haar rijdende 29-jarige bestuurster uit Leiden. Beide reden op de middelste rijstrook en op dat moment was er een file. Door de aanrijding kwam de vrouw uit Leiden op de linker rijstrook en vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw uit Leiden liep lichte verwondingen op.

Mishandeling Langeraar
Reed een groepje jongens op 17 augustus omstreeks 21.08 uur over de Langeraarseweg. Ter hoogte van het bruggetje stond een groepje jongelui. Bij het voorbij fietsen kreeg een 16-jarige jongen uit Alphen aan de Rijn een klap met een gummiknuppel van een van de jongens uit de groep. De jongen uit Alphen aan den Rijn liep een gekneusde elleboog op. De politie stelt een onderzoek in.

Beroving Gouda
Op 17 augustus omstreeks 22.33 uur liep een 81-jarige vrouw uit Gouda over de Willem de Zwijgersingel. Zij werd van achteren benaderd door een jongen die haar van haar tas met inhoud beroofde. De jongen is vervolgens weggerend. De tas is later teruggevonden. Uit de tas was onder andere geld weggenomen. Een getuige heeft in diezelfde omgeving een jongen met een tas zien wegrennen met in de buurt een jongen op een bromfiets. De politie zoekt naar getuigen van dit voorval.

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op zondag 18 augustus omstreeks 00.44 uur een 30-jarige man uit Leiden een proces-verbaal gegeven en een rijverbod van 4 uur. De man werd op de Oude Vest staande gehouden. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 460 ug/l (limiet 220 ug/l).

Politie houd verdachte mishandeling aan Rijpwetering
De politie heeft op zondag 18 augustus omstreeks 02.45 uur een 16-jarige man uit Leimuiden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige man uit Valkenburg (ZH). De man uit Valkenburg wilde tijdens een schuurfeest een handgemeen voorkomen waarna hij zelf een kopstoot en knietje kreeg. Het slachtoffer liep een gebroken neus op waarna hij is overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op zondag 18 augustus omstreeks 02.30 uur een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur gegeven. De man werd op de Delftzichtweg staande gehouden. De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 460 ug/l (limiet 220 ug/l).

Voetganger geschept Zevenhuizen
De politie trof op zondag 18 augustus omstreeks 02.48 uur een 18-jarige voetganger uit Gouda op de Zuidplasweg aan. De man was even tevoren door een 24-jarige bestuurder uit Rotterdam geschept met zijn voertuig. De bestuurder uit Rotterdam kwam uit de richting Zevenhuizen en zag de donkergeklede voetganger die rechts van de weg liep over het hoofd. Het letsel van de voetganger is onbekend.
Dronken op de bromfiets Leiden
Op zaterdag 17 augustus om 03.00 uur zijn agenten naar de Vlietweg in Leiden gegaan omdat een 43-jarige man uit Leiden met zijn bromfiets tegen een boom was aangereden. De verwondingen vielen mee maar de agenten constateerden dat de man dronken was en hebben de man op straat een blaastest afgenomen. Na drie mislukte pogingen is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het ademanalyseapparaat blies de man 860 Ug/l. Bij nader onderzoek bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en/of bromfietscertificaat. De man krijgt een proces-verbaal.

Autobrand Bodegraven
Op zaterdag 17 augustus om 03.30 uur is de politie samen met de brandweer uitgereden naar de Zwanebloem in Bodegraven waar een personenauto in de brand stond. Ter plaatse kon de brandweer de brand snel blussen maar kon niet voorkomen dat de auto total-loss werd verklaard. De technische recherche constateerde dat een technisch mankement onder de motorkap de oorzaak van de brand is geweest. De eigenaar is in kennis gesteld door de politie.

Verkeersongeval met letsel Waddinxveen
Op zaterdag 17 augustus om 03.30 uur is een 16-jarige jongen uit Waddinxveen op de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen als bestuurder van een auto tegen een lichtmast aangereden en te water geraakt in de naastliggende sloot. De jongen kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en op de wal klimmen. Bij onderzoek bleek dat de minderjarige jongen zonder toestemming de auto van zijn vader had weggenomen terwijl hij onder invloed was van alcohol. Door nog onbekende oorzaak raakte de jongen met de auto van de weg af met de bovengenoemde gevolgen. De jongen is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een bloedproef is afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen. De vader van de jongen is in kennis gesteld. De jongen krijgt een proces-verbaal voor joyriding/diefstal en rijden onder invloed van alcohol.

Ongeval Rijnsburg
Op vrijdag 16 augustus om 22.00 uur heeft er op de kermis van Rijnsburg een ongeval plaats gevonden waarbij een 12-jarig meisje uit Rijnsburg uit een nog draaiende molen is gestapt waarbij ze gewond is geraakt aan haar gezicht. Het meisje is in het ziekenhuis behandeld. De moeder van het meisje heeft bij de politie melding gemaakt van het ongeval. De politie heeft gelijk een onderzoek ingesteld in samenwerking met de keuringsdienst. Er werden geen gebreken of tekortkomingen geconstateerd aan de kermisatractie.

Ongeval op het water Voorschoten
Op zaterdag 17 augustus om 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er op het Frans Halsplantsoen een gewonde jongen zou liggen. Ter plaatse bleek dat een 15-jarige jongen uit Voorschoten zwaar gewond was aan zijn beide benen. Bij onderzoek bleek dat de jongen van een brug was gesprongen toen hij zijn vader met de boot aan zag komen varen. De jongen was aan de voorzijde van de boot gaan hangen maar kon dit niet volhouden. De vader die dit niet door had is doorgevaren. De jongen moest op een gegeven moment los laten en is onder de boot door gegaan en met beide benen tegen de schroef aangekomen met als gevolg het eerder vermelde letsel.De jongen is naar het LUMC gebracht.

Vrouw aangehouden en inverzekering gesteld Leiden
Op zaterdag 17 augustus om 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er in de trein problemen waren tussen een conducteur en een 27-jarige vrouw uit Rotterdam. De politie heeft bemiddeld tussen de conducteur en de vrouw die een woordenwisseling hadden over een kaartje. De vrouw met twee kinderen van één en vijf jaar werd door de politie verzocht uit te stappen en op een andere trein te stappen om verdere escalatie te voorkomen. Nadat de vrouw dit had geweigerd heeft de politie na drie keer gevorderd uit te stappen de vrouw aangehouden. Bij de aanhouding is een agent door de vrouw in zijn hand gebeten waardoor hij zich in het ziekenhuis onder behandeling moest stellen. De vrouw en kinderen zijn overgebracht naar het bureau. De kinderen zijn door een familielid opgehaald. De vrouw is op zondag 18 augustus om 13.30 uur in verzekering gesteld.In overleg met een officier van justitie wordt de vrouw vandaag, maandag 19 augustus met een dagvaarding naar huis gezonden.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Verkeershandhaving in de komende week; maandag 19 t/m zondag 25 augustus
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Ook controleert het regionaal verkeershandhavingsteam nog iedere week intensief op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag 19 augustus controleert het team in Schoonhoven en Vlist bestuurders op het dragen van de gordel, dinsdag 20 in Voorschoten en woensdag 21 in Bodegraven en Reeuwijk.
Vrijdag 23 augustus houdt de politie een alcoholcontrole in Noordwijk, Bodegraven en Gouda.
Noot voor de redactie /