Politie Amsterdam-Amstelland

Fietsendief
19-8-2002. Gisteravond rond zeven uur werd een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van een inbraak waarbij hij een fiets had gestolen in de Hilversumstraat. Een 65-jarige man hoorde gebonk bij de boxdeuren van de woningen. Hij zag een jongeman op de fiets van zijn vrouw wegrijden. Een korte sprint was genoeg om de fietsendief te achterhalen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. De deur van de box waarin de fiets gestaan had, was ingetrapt. De afdruk van een schoenzool op de deur kwam overeen met de schoen van de fietsendief.


---

Mishandeling
19-8-2002. Gisteravond tegen kwart voor negen werd een 31-jarige man aangehouden op de Oosterdokskade, nadat hij zijn vriendin en een agente had mishandeld. Voorbijgangers attendeerden surveillerende politiemensen op een man die een vrouw aan het mishandelen was. Toen de politieman en vrouw de man aanspraken, rende hij hard weg. De vrouw verklaarde dat haar vriend haar geslagen en getrapt had en dat ze aangifte tegen hem wilde doen. De wegrennende man werd door de politie achterhaald. Hij had het schuim op de mond staan en was duidelijk onder invloed van verdovende middelen. Na een aanloop sprong de zeer agressieve man boven op de politieauto, deze raakte hierdoor beschadigd. Hij trapte vervolgens de agente vol in haar buik. Zij kwam te vallen en zat even zonder lucht. De man kon met zeer veel moeite worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De agente heeft zich na behandeling in een ziekenhuis ziek gemeld.


---

Bloedproef
19-8-2002. Gisteravond rond zeven uur werd een 56-jarige automobiliste aangehouden, nadat zij was doorgereden na een kop- staartbotsing op de Beneluxbaan. Een getuige reed achter de doorrijdster aan. De verdachte kon op aanwijzing van de getuige worden aangehouden. Na vele mislukte alcoholblaastesten werd besloten tot een bloedproef. Haar rijbewijs is ingevorderd.


---

Dode en zwaargewonde
19-8-2002. Zondagavond vielen er bij een steekpartij op de Troelstralaan een dode en een zwaargewonde. Inmiddels is de identiteit van beiden vastgesteld. Het dodelijke slachtoffer is een 43-jarige man uit Armenië. De man die zwaargewond raakte, is een 46-jarige Rus. De laatste werd bij aankomst in het ziekenhuis direct geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Ook over het motief tast de politie nog in het duister.


---

Steekpartij
19-8-2002. Zaterdagochtend raakte een 28-jarige man gewond aan een been bij een steekpartij op de Baarsjesweg. Het slachtoffer kreeg ruzie met een andere man, wat uitliep op een vechtpartij. Zijn tegenstander trok daarbij een mes en stak op het slachtoffer in. Daarop vluchtte de verdachte weg in een auto. Hij is sindsdien spoorloos. De identiteit van de messentrekker is bij de politie bekend.


---

Losgebroken stier
19-8-2002. Een losgebroken koe was afgelopen vrijdagavond de aanleiding voor een hoop commotie op de Haarlemmerweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen om dit varkentje te wassen, bleek de koe echter al snel een stier. Gelukkig reageerde het dier niet al te fel op het politieblauw en kon het snel het weiland ingeloodst worden. De eigenaar was minder coöperatief. Aangezien het niet de eerste keer was dat het vee van de boer in een dergelijke situatie werd aangetroffen, besloten de agenten proces-verbaal op te maken. Hier was de agrariër niet van gediend. Hij weigerde iedere medewerking, ging er op zijn trekker vandoor en begon na aanhouding zelfs met de dienders te vechten. Na assistentie van opgeroepen collega's kon de man eindelijk overmeesterd worden.
Dode bij aanrijding
19-8-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 88-jarige man uit Amstelveen in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij eerder opliep bij een aanrijding in Aalsmeer. Het slachtoffer reed met een snorfiets plotseling de kruising Legmeerdijk / Machineweg op, waarna hij geschept werd door een auto. Daarbij raakte hij zwaargewond. Omstanders reanimeerden hem tot de hulpdiensten arriveerden. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het wijkteam Aalsmeer via het nummer: 0 9 0 0 8 8 4 4