Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-08-2002
1e persbericht van maandag 19 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten na achtervolging aangehouden Op de Zwaanstraat zijn maandag rond 3.45 uur na een achtervolging een 31-jarige en een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie stelde maandagochtend een onderzoek in nadat ze een melding van een inbraak in een auto op de Mercuriuslaan kreeg. Uit het voertuig werden twee gereedschapskoffers en een boor weggenomen. Op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan Europalaan zagen surveillanten een verdachte auto rijden waarop de achtervolging ingezet werd. Het verdachte voertuig reed met hoge snelheid en negeerde een aantal keren een rood verkeerslicht. Op de Bezuidenhoutseweg reed de auto tegen het verkeer in. Op de kruising Zwaanstraat Beukenlaan Schootsestraat kwam de auto van de verdachten in botsing met een politievoertuig dat over de Beukenlaan aan kwam rijden. Een tweede politievoertuig, dat achter de verdachten reed, botste achterop het voertuig. Beide mannen zijn uit het voertuig gevlucht maar konden op de Zwaanstraat aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat het voertuig waarin zij zaten in de nacht van zondag op maandag was gestolen vanaf het Raamveld in Geldrop. In de auto lagen koffers. Onderzocht wordt of deze uit het voertuig aan de Mercuriuslaan afkomstig zijn. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Stratumsedijk is maandag rond 1.50 uur een 54-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,90 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op het Stationsplein is zondag rond 19.45 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een fiets aan het openbreken was bij een fietsenstalling aan het Stationsplein. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Woningbrand
In een woning aan de Koning Arthurlaan is zondagavond rond 23.40 uur brand ontstaan. De bewoonster, die aanvankelijk lag te slapen, ontdekte de brand in de woonkamer. Zij en haar kinderen konden tijdig uit de woning komen. De brandweer doofde het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond om 18.45 uur is op de Gerretsonlaan een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 2,20 pro mille. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd. De auto bleek niet te zijn verzekerd. Bij onderzoek bleek hij te worden verdacht van het uitgeven van vals geld gepleegd eerder op de dag in Gilze. Zijn auto is veilig gesteld aan het politiebureau. De bij verdachte aangetroffen 2 vals briefjes van 50 euro zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ter zake het uitgeven van vals geld overgedragen aan de regiopolitie Midden en West Brabant. Tegen verdachte is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol en auto niet verzekerd.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de E.H. Begemannstraat is zondag tussen 9.30 en 16.15 uur ingebroken. Uit de woning worden onder andere een DVD speler, een versterker, geluidsboxen, een subwoofer, een telefoon met oplader, een rijbewijs, een identiteitsbewijs, een digitale camera, een computer met toebehoren en sleutels vermist. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Buivensedreef is zondag tussen 13.00 en 18.30 uur een rode Nissan Patrol met het kenteken VF-ZR-58 weggenomen.

Eersel: Automobilist onder invloed rijdt tegen verkeerslicht In zijn woning aan de Steenstraat is maandag rond 2.15 uur een 22-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden tegen een verkeerslicht op de kruising Postelseweg N284 eerder die ochtend. Het stoplicht brak doormidden en kwam op de rijbaan terecht. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,00 uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Koningin Julianalaan zijn zondag tussen 13.30 en 17.00 uur sieraden gestolen. De dader kwam via het dak binnen door een niet afgesloten raam.

Son: Diefstal personenauto
Maandagmorgen rond 9.40 uur is uit een bedrijfshal op de 7400 een niet afgesloten zwarte personenauto, Nissan Primera, kenteken 38-HG-LT, gestolen.

Hapert: Snelheidscontrole
Maandagmorgen tussen 7.35 en 10.00 uur is op de Kapelweg een snelheidscontrole gehou-den. 432 voertuigen zijn gecontroleerd. 71 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u.