Gemeente Stede Broec


19-8-2002
WERKZAAMHEDEN IN HET CENTRUM

De situatie bij de ingang van het gemeentehuis en winkelcentrum Streekhof is al een poosje verre van ideaal.

ât Is zoeken naar een plaatsje om uw fiets te stallen en de enige weg om binnen te komen, zowel in het gemeentehuis als in ât winkelcentrum, is door het zand. Zeker voor ouderen is dat buitengewoon lastig. Maar er zit schot in; het eind komt in zicht. We zijn trouwens blij dat het droog is; als het veel zou regenen hadden we een veel groter probleem. Overigens: de andere ingangen van het winkelcentrum zijn wel goed bereikbaar.

De bestrating op het plein tussen het gemeentehuis en Streekhof is bijna klaar. Dan moeten nog wel de klinkers pal voor de ingang van het gemeentehuis worden vervangen. De aannemer heeft beloofd dat (komende of volgende week) vrijdag te doen. Op vrijdag is het gemeentehuis alleen âs morgens open; âs middags heeft dus niemand er last van.

Volgende week gaat de aannemer aan de andere kant van het plein aan het werk (bij het Chinees restaurant). Ook wordt er inmiddels gewerkt aan de fietsenstallingen. Er komen twee overdekte en een aantal gewone fietsenrekken. De verwachting is dat ze met een week of twee klaar zijn.

Volgende week is ook het parkeerterrein langs de Stationslaan aan de beurt. De duur van die klus hangt deels van het weer af: hoe droger hoe vlotter, daar komt ât op neer. De week erna begint de afwerking van de nieuwe hoofdingang van het winkelcentrum en de bibliotheek, op de kop van de Hoofdstraat.

Om kort te gaan: nog een paar weken en dan is alles achter de rug. We hopen op uw begrip voor het ongemak.