Gemeente Vlaardingen


19-08-2002

Hoge respons na oproep voor Stad & Milieu bijeenkomsten

Al 58 aanmeldingen zijn binnen bij de Gemeente Vlaardingen na een uitnodiging van het college van Burgemeester & Wethouders aan zon 350 belanghebbenden om mee te praten over de herontwikkeling van Stad & Milieu gebied; de oude havens en een deel van het oude centrum van Vlaardingen.

Het Stad & Milieugebied is een onderdeel van de herstructurering van de Rivierzone; een gebied van 5 kilometer lang aan de Nieuwe Maas. Door de stad en de rivier weer naar elkaar toe te brengen, wil het gemeentebestuur het woon- en leefklimaat en de economische positie van Vlaardingen verbeteren.

Vorig jaar zomer is door de Gemeente Vlaardingen reeds met belanghebbenden gesproken, met name over leefkwaliteit in het gebied. Inmiddels heeft de gemeente een aantal scenarios voor de inrichting van het Stad & Milieu gebied klaar. Deze voorstellen, onder andere op het gebied van verkeer, milieu en groen, wil zij nu toetsen aan de mening van de belanghebbenden. Dat gebeurt tijdens vier bijeenkomsten op de woensdagavonden 25 september, 9 en 30 oktober en 20 november 2002. Als locatie is gekozen voor het vernieuwde Deltahotel vanwege de ligging middenin het Stad & Milieugebied.

Begin september verspreidt de Gemeente Vlaardingen in het Stad&Milieu gebied huis-aan-huis een folder met meer informatie. Reeds aangemelde deelnemers vinden hier alle informatie over de inhoud van de bijeenkomsten. Anderen worden middels de folder alsnog uitgenodigd zich aan te melden voor de bijeenkomsten. Dat kan nog tot 13 september bij het Projectbureau Rivierzone: (010) 248 46 70 of via rivierzone@vlaardingen.nl.