Gemeente Arnhem

Taal- en Spraakontwikkeling naar Hulpverlening Gelderland Midden

De afdeling Taal- en Spraakontwikkeling vertrekt bij de gemeente Arnhem. De afdeling gaat de dienstverlening per 1 september 2002 voortzetten bij de sector Volksgezondheid van de Hulpverlening Gelderland Midden.

Het uitbesteden van de werkzaamheden van Taal- en Spraakontwikkeling is een gevolg van de organisatieontwikkeling van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, waar de afdeling nu nog onderdeel van is. Het college van B & W van de gemeente Arnhem heeft hiervoor gekozen omdat zowel het beleid als de werkzaamheden van de afdeling goed aansluiten bij de doelen van de sector Volksgezondheid van Hulpverlening Gelderland Midden.

Dienstverlening
De afdeling Taal- en Spraakontwikkeling verzorgt logopedie op alle basisscholen in de gemeente Arnhem en Renkum. De logopedisten screenen preventief alle vijfjarigen om zo eventuele taal- en spraakproblemen te signaleren. Daarnaast geven de logopedisten informatie en adviezen aan ouders en leerkrachten om zo de taal- en spraakontwikkeling van leerlingen te verbeteren. Logopedie is een paramedisch beroep en dat maakt de overstap naar Hulpverlening Gelderland Midden logisch. Door deze overstap zal in de toekomst de samenwerking met jeugdartsen, verpleegkundigen en andere logopedisten dan ook uitgebreid worden.

Wijzigingen
De afdeling zal vanaf 1 september aanstaande gevestigd zijn in het gebouw van de Hulpverlening Gelderland Midden aan de Eusebiusbuitensingel 43 in Arnhem. De dienstverlening van de afdeling Taal- en Spraakontwikkeling en het telefoonnummer veranderen niet.