Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Maandag, 19 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Afgelopen zondagavond zag de politie op de Schandelerstraat in Heerlen plotseling hoe een man iets onder een geparkeerde auto legde. Bij controle bleek dat de man, een 29-jarige man Heerlenaar een autoradio onder een auto had gelegd, vermoedelijk omdat hij de politie in het oog had gekregen. Bleek dat de autoradio was gestolen bij een inbraak in een op de Dautzenbergstraat geparkeerde auto. De autoradio nam de politie in beslag. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Bij controle vanmorgen, maandagmorgenvroeg op de Promenade in Heerlen van een 33-jarige man uit Heerlen bleek dat die (auto-)papieren en een bankpasje bij zich had waarvan de politie vermoedde dat die uit een auto zijn gestolen. Dit werd allemaal in beslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte gaf aan deze goederen uit een op de Dautzenbergstraat in Heerlen geparkeerde auto te hebben gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; barbecue
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 17.45 uur ontstond brand in een coniferen-haag van een tuin aan de Onder Devoonstraat in Heerlen. Bewoners waren in de tuin de barbecue aan het aansteken met een fles brandstof. Vermoedelijk omdat daarbij de vlam in de fles brandstof sloeg, vloog die uit de handen richting coniferenhaag. Coniferen, een bromfiets en enkele lege dozen vlogen daarop in brand. De bewoners wisten samen met buurtbewoners middels enkele tuinslangen het vuur zelf te doven.

Heerlen; met mes gestoken
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 15.15 uur is op de Spoorsingel in Heerlen een 38-jarige Heerlenaar met een mes in zijn rug en arm gestoken. Het slachtoffer had vermoedelijk woorden had gekregen met een man die daarop een mes tevoorschijn haalde. Daarmee stak hij het slachtoffer waarna hij er vandoor rende. Het slachtoffer werd voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen vielen gelukkig mee (geen vitale organen geraakt) en werden gehecht. Het Heerlense slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.