Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2002 Hoensbroek; verdachte schietpartij aangehouden (RKey; 13.00 Maandag, 19 augustus 2002

District Heerlen

Hoensbroek; verdachte schietpartij aangehouden

Afgelopen zondagavond werd in Rotterdam een 18-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij 11 augustus jl. op de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Daarbij werd een 29-jarige man zonder bekende verblijfplaats neergeschoten (red; eerder werd abusievelijk gemeld dat het om een 26-jarige man ging). Het slachtoffer is afgelopen zaterdagavond in het Atriumziekenhuis in Heerlen aan zijn verwondingen overleden. Bij het ingestelde onderzoek kwam de verdachte in beeld en die meldde zich gisteravond dan ook bij de Rotterdamse politie alwaar hij werd ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.

Zondagavond 11 augustus jl. omstreeks 23.30 uur raakte een 29-jarige man (zonder bekende verblijfplaats) ernstig gewond bij een schietincident op de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Het slachtoffer kreeg op straat vermoedelijk onenigheid met een persoon. Deze schoot op het slachtoffer die daarop een pand binnenvluchtte. In het pand werd nogmaals geschoten. Hierop vluchtte de dader. Het gewond geraakte slachtoffer werd overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen waar hij werd opgenomen. Afgelopen zaterdagavond overleed het slachtoffer.