Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht
Eendjes houden spannende wedstrijd voor het Rode Kruis

Vandaag, donderdag 15 augustus, zakten duizenden mensen naar Nieuwpoort af om de zesde Rode Kruis Duck Race bij te wonen. Al vanaf 11 uur kon groot en klein er genieten van een massa attracties, animatie en optredens. Om 16 uur hielden de knalgele eendjes een spannende wedstrijd voor het goede doel onder het waakzame oog van Iris Van Hoof en Karel Deruwe, de meter en peter van de actie.

Gelegenheidskraanman Marijn Devalck dropte om 16 uur stipt de vele duizenden eendjes in het water. Geholpen door de stroming zwommen ze naar de finish onder luid supportersgejoel van iedereen die voor 5 euro een wedstrijdnummer had gekocht. De eigenaar van het eendje dat het eerst over de finish zwom, kon met de Ford Ka naar huis rijden. Meer dan 120 andere eigenaars vielen ook in de prijzen. Alle deelnemers steunden met hun gekochte nummers de hulpacties van het Rode Kruis.

De Rode Kruis Duck Race was weer een echte topfamiliedag aan de kust. Er waren gratis optredens van tientallen artiesten waaronder grote namen als Voice Male en Will Tura. Kinderen konden hun hartje ophalen met tal van klim- en springkastelen en Papa Chico. In het rodekruisdorp kon je tweedehandsboeken kopen of je wagen in een landmijnenparcours. De avontuurlijken kwamen aan hun trekken met een racecircuit, zeildemonstraties, een klimmuur, een waterskishow, een reddingsoperatie van de Seaking-helikopter en nog veel meer. Op de Rode Kruis Duck Race veranderden ook de jeansbroeken van een 60-tal Bekende Belgen van eigenaar tijdens een veiling van Lee Cooper. Ook deze opbrengst gaat naar de werking van het Rode Kruis.

Wie een wedstrijdnummer heeft gekocht en wil weten of hij bij de gelukkige winnaars is, kan de winnende nummers bekijken in Het Nieuwsblad van 16 augustus, op www.rodekruis.be, www.radiocontact.be, www.vt4.be en VT4-text, pag. 260.

Het Rode Kruis is voor zijn werking afhankelijk van de steun van de bevolking. De opbrengst gaat naar diverse rodekruisacties zoals het uitdelen van boeken aan patiënten in ziekenhuizen, de dringende hulp en psychosociale opvang bij rampen, het geven van eerstehulpcursussen, het organiseren van kampen voor kansarme kinderen, eerstehulpposten op evenementen enz.

Nieuwpoort, 15 augustus 2002