Ingezonden persbericht


Plasmon kondigt ondersteuning aan voor dubbelzijdige DVD-R media in geautomatiseerde bibliotheken

De opslagcapaciteit wordt bijna verdubbeld zonder dat de omvang van het apparaat toeneemt

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 19 augustus 2002 - Plasmon een vooraanstaande fabrikant van de breedste reeks geautomatiseerde bibliotheken voor dataopslag, kondigt vandaag ondersteuning aan voor dubbelzijdige DVD-Recordable media in de D-Series DVD/CD bibliotheken. 1a8db92.jpgDeze ondersteuning is met onmiddellijke ingang leverbaar. Het gebruik van dubbelzijdige media levert een effectieve verdubbeling van de opslagcapaciteit van de bibliotheek op zonder dat de omvang van het apparaat toeneemt.

Vanwege het feit dat de vraag naar goedkope oplossingen voor gegevensarchivering toeneemt, heeft Plasmon DVD-R drives aangepast voor gebruik in combinatie met de gepatenteerde "Rotation Station" media flipper van Plasmon. De Plasmon D-Series DVD bibliotheken ondersteunden eerder dubbelzijdige DVD-RAM media. Dankzij deze nieuwe functie kunnen de klanten beide types dubbelzijdige media gebruiken; het is zelfs mogelijk een combinatie van beide mediatypes te gebruiken, met zowel DVD-RAM als DVD-Recordable in dezelfde bibliotheek. Op deze manier wordt de flexibiliteit van het opslagsysteem geoptimaliseerd. Voor applicaties waarbij economische opslag van zowel tijdelijke gegevens als archiefgegevens is vereist, kan een enkele bibliotheek worden gebruikt. Hierdoor worden de opbrengsten van de investering gemaximaliseerd.

"K-PAR verwelkomt deze nieuwe aanvulling op de reeks van Plasmon," stelt Rachel Woods, Sales Director bij K-PAR Archiving Software Limited. "De druk op opslagbronnen binnen een organisatie betekent dat de gegevens die worden opgeslagen een meerwaarde moeten hebben. De flexibiliteit die door de reeks jukeboxen van Plasmon in combinatie met de Archimedia software van K-PAR wordt geboden, helpt bedrijven bij het maken van de juiste afweging op basis van het type gegevens. Archimedia ondersteunt alle Plasmon jukeboxes onder dezelfde gebruikersinterface, waardoor onze bestaande integrators direct kunnen beginnen met het aanbieden van oplossingen op basis van de dubbelzijdige DVD-R media."

Over Plasmon



Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen op het onderstaand telefoonnummer of e-mail adres. Ook voor high-res beeldmateriaal kunt u bij mij terecht.

Mills Hughes & Partners
Lilian van Tongerlo
Tel. 0031 (0)40 2651024
E-mail: lilian@mills-advertising.com

Sally Fisher (Marketing Manager EMEA)
Plasmon Data Limited
Tel: +44 (0) 1763 262963
E-mail:sfisher@plasmon.co.uk