Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling

Postbus 18184
1001 ZB Amsterdam
T: + 31 (0) 20 550 3555
F: + 31 (0) 20 620 8716
e-mail: info@ncdo.nl

Bezoekadres:
Nieuwe Keizersgracht 45
1018 VC Amsterdam
Metrostation Waterlooplein,
uitgang Hortusplantsoen

Balkenende krijgt oproep om 'over de dijken heen te kijken'

19.08.2002 08:48

Het Nationaal Platform Johannesburg 2002 heeft - ter voorbereiding op de VN Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling in Johannesburg (26 augustus - 4 september a.s.) - tien prioriteiten opgesteld die aan de Nederlandse vertegenwoordigers meegegeven zullen worden. De Nederlandse regering wordt met deze prioriteiten verder aangemoedigd om zich niet 'met de rug naar het buitenland te keren' bij het uitstippelen van haar beleid.
Minister president Balkenende krijgt de tien prioriteiten dinsdag 20 augustus a.s. om 13.00 uur - bij het uitzwaaien op het Binnenhof van de Nederlandse delegatie die naar de VN-top gaat - uit handen van het Platform aangeboden. De belangrijkste boodschap die het Platform wil meegeven luidt: 'Nederlandse regering, kijk over de dijken heen!'

Het Nationaal Platform Johannesburg 2002 is een samenwerkingsverband van ruim 140 Nederlandse organisaties en wordt gefaciliteerd door de NCDO.

Het Platform heeft als doel om de maatschappelijke inbreng in het voorbereidingsproces op en tijdens de VN-top zichtbaar te maken, te stimuleren en te faciliteren.
In het Dossier Johannesburg: Neem een Aandeel in de Toekomst zijn de belangrijkste standpunten van de verschillende platformleden opgenomen. Met name voor de tien belangrijkste prioriteiten zal door de maatschappelijke organisaties in Johannesburg hard worden gelobbyd.

Zowel de tien prioriteiten als het uitgebreide Dossier Johannesburg zijn terug te vinden op de website van het Platform