19-08-2002

Persbericht

Vandaag is de balans opgemaakt van de ledenraadpleging over het eindbod van de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties. Leden van de CNV Dienstenbond hebben in meerderheid duidelijk gemaakt dat zij dit eindbod niet als hun CAO willen. De leden hebben zich duidelijk uitgesproken. We zullen de VPB hiermee confronteren, aldus bestuurder Harry Gerding van de CNV Dienstenbond.

Aan leden is de keus voorgelegd om ofwel in te stemmen ofwel het eindbod af te wijzen, maar dan ook actie te voeren. De uitspraak tegen het eindbod is daarmee een uitspraak vóór acties. Wij zijn daarom gestart met de voorbereidingen, stelt Gerding.

De achtergrond van de afwijzing van het eindbod door leden ligt in het feit dat het zeer voorspoedig gaat in de beveiligingsbranche, met veel extra
opdrachten en verdiensten voor werkgevers. Waar het niet goed mee gaat zijn de arbeids-omstandigheden en de portemonnees van de werknemers. De
vele extra opdrachten hebben, door schaarste op de arbeidsmarkt, een zware wissel getrokken op het privé-leven van beveiligers. Met kunst en vliegwerk zijn de roosters dichtgepland.

Gerding: Onze leden geven aan dat zij ook de vruchten willen plukken van die voorspoed. Werkgevers komen hen, met dit eindbod, onvoldoende tegemoet.

Hoofddorp, 19 augustus 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNV Dienstenbond-bestuurder Harry Gerding, tel. kantoor: 023 - 565 1052 of mobiel: 06 - 2047 1885, of met persvoorlichter Rina van der Werf, tel. mobiel 06 - 2000 5272.