Dienstenbond CNV

Overleg sociaal plan Wegener voortgezet
19-08-2002

Op maandag 5 augustus heeft er opnieuw overleg plaatsgevonden tussen Wegener en CNV Media over het algemeen sociaal plan Wegener. Het was een constructief overleg, maar een resultaat is nog niet in zicht. Op vrijdag 6 september staat een nieuwe afspraak gepland.

Zoals wij u reeds eerder hebben gemeld, is CNV Media met Wegener in overleg om een algemeen sociaal plan voor Wegener af te spreken. Dit in tegenstelling tot het sociaal plan IPW dat specifiek op de integratie van de VNU-bedrijven binnen Wegener is gericht. Ter voorbereiding op het overleg van 5 augustus heeft Wegener een aantal voorstellen gedaan, waarop wij tijdens het overleg hebben gereageerd en verder besproken. Deze fase is nog niet afgerond, omdat de tijd te kort bleek. Over de uitgangspunten zijn we het eens in die zin dat we willen afspreken dat er voor alle medewerkers die met de gevolgen van een reorganisatie te maken krijgen tot een passende oplossing wordt gekomen. Daarbij proberen we te komen tot een aantal randvoorwaarden en regelingen, maar willen we anderzijds ook ruimte geven aan Wegener en de werknemer om tot een oplossing op maat te komen.

De randvoorwaarden en regelingen waarover we onder andere proberen tot afspraken te maken zijn:

- wanneer wordt een werknemer boventallig;

- wat is een passende functie;

- hoe lang wordt gezocht naar een andere functie;
- een seniorenregeling;

- een vertrekregeling;

- wat zijn de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden bij functiewijziging;

- reiskostenvergoeding;

- reistijdvergoeding.
Na het overleg op 6 september hoort u hierover nader van ons.

Wegener Huis-aan-Huis
Naar aanleiding van de ontvlechting van de huis-aan-huis organisatie, de dagbladorganisatie en de drukkerijen binnen Wegener stelt Wegener zich op het standpunt dat de Grafimedia CAO niet meer verplicht van toepassing is binnen Wegener HaH. CNV Media is van mening dat de Grafimedia CAO van toepassing moet blijven. Inmiddels heeft Wegener aangegeven de Grafimedia CAO wel te willen blijven toepassen binnen Wegener HaH, maar met enkele uitzonderingen. Op donderdag 15 augustus vindt hierover een gesprek met Wegener plaats. Dan zal Wegener ook voorstellen doen. Deze voorstellen wachten we af en na 15 augustus verneemt u hierover meer van ons.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u via deze pagina contact opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar.