Nieuwsbericht

maandag 19 augustus 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Beroving
Alkmaar, zondag 18 augustus 2002.
Omstreeks 19.00 uur vond een beroving plaats op de Mgr. Nolenstraat. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen waarna hij gedwongen werd een som geld, de dagopbrengst van een winkel, af te staan. De daders gingen er daarna vandoor in een personenauto. Het slachtoffer kwamen met de schrik vrij. Tot nu toe ontbreekt elk spoor, de volgende signalementen zijn bekend:

1. Vermoedelijk Noord Afrikaanse man, leeftijd ca. 30 jaar, lengte plm
1.80, zwart slordig haar.

2. Vermoedelijk Noord Afrikaanse man, leeftijd ook ca. 30 jaar, lengte plm 1.70 meter, zwarte pet, ongeschoren. Deze man had een pistool. Van de derde man is geen omschrijving bekend geworden, hij bestuurde de auto waarmee zij vluchtten.

Verkeersongeval met letsel
Noord-Scharwoude, zondag 18 augustus 2002.
Een 22-jarige bromfietser kwam zondagavond omstreeks 20.0 uur ten val op de Wagenweg, t.h.v. het Geestmerambacht. Hij liep hierbij onbekend letsel op en werd per ambulance overgebracht naar het MCA te Alkmaar. De oorzaak van het ongeval is niet bekend geworden.

NOORDKOP

Mishandeling
Texel, zondag 18 augustus 2002.
Omstreeks 21.00 uur is een 30-jarige man uit Oudeschild aangehouden in verband met mishandeling van een 23-jarige plaatsgenoot. E.e.a. gebeurde in een woning in Den Burg. De 23-jarige werd dusdanig aangepakt dat doktersbezoek noodzakelijk bleek. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de medische post in De Koog. Hier constateerde men o.a. een hersenschudding. De 30-jarige is ingesloten en zal worden verhoord, waarna proces-verbaal volgt.

Verkeersongeval met letsel
Texel, zondag 18 augustus 2002.
Op de Pijpersdijk gebeurde een ongeluk waarbij een snorfietser en een automobilist betrokken waren. De bestuurder van de snorfiets, een 84-jarige man uit Den Burg, reed de Waal en Burgerdijk de rijbaan van de Pijpersdijk op en werd daarbij geschept door de 66-jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit Essen (D). De Texelaar liep o.a. een gebroken heup op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Gemini in Den Helder.

Letsel na ongeluk onder invloed
Warmenhuizen, zondag 18 augustus 2002.
Omstreeks 23.30 uur botste op de Sportlaan t.h.v. de kruising met de Baan een 30-jarige fietser frontaal op een auto die net vanaf de Baan de Sportlaan was opgereden. De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Heerhugowaard. De fietser kwam, met zijn passagier ten val. Deze laatste, een 23-jarige vrouw kwam ongelukkig terecht en liep letsel op aan haar rug. Zij mocht na behandeling door een arts weer huiswaarts keren. De fietser bleek onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij ca. 1.5 de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruik. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Rijden onder invloed brengt risico's met zich mee en is net als besturen van een auto onder invloed strafbaar.

Met brommer onderuit
Zijpe, zondag 18 augustus 2002.
Een 20-jarige bromfietser liep omstreeks 17.30 uur letsel op aan zijn schouder toen hij onderuit ging op de Parallelweg, op het gedeelte tussen de Pettemerweg en de Zeeweg. Door onbekende oorzaak belandde hij in de berm en kwam ten val. De bestuurder werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Er waren geen derden betrokken bij dit ongeluk.

Onder invloed
Warmenhuizen, maandag 19 augustus 2002.
Omstreeks 02.00 uur werd een 22-jarige man uit Broek op Langedijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed over de Warmenhuizerweg toen hij zich aan een ademtest moest onderwerpen. De man bleek na een ademanalyse aan het bureau meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Oudkarspel, maandag 19 augustus 2002.
Omstreeks 03.45 uur werd op de Provincialeweg een 47-jarige man uit Alkmaar betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en gaf een valse naam op. Bij een ademanalyse aan het bureau bleek hij meer dan 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

WESTFRIESLAND

Beroving
Hoorn, zondag 18 augustus 2002.
Omstreeks 24.00 uur werd de caissière van een kermisattractie op de Vale Hen van de dagopbrengst beroofd. De attractie was net gesloten toen een onbekende de dagopbrengst uit handen van de caissière weggriste. Het zou gaan om een negroïde man van ca 1.70 meter, hij droeg een witte baseballkap en een donkere trui met wit opschrift.

Mishandeling
Wervershoof, maandag 19 augustus 2002.
Omstreeks 01.00 uur werden een 17-jarige en een 18-jarige man in een café aan de Hoek mishandeld door twee andere mannen. Eén van hen kon direct worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau in Hoorn en vanmorgen gehoord. Hij werd aan het begin van de middag heengezonden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De andere man zal binnenkort worden verhoord. Het letsel bleef beperkt tot oppervlakkig verwondingen.

Mishandeling, politie zoekt getuigen
Wervershoof, maandag 19 augustus 2002.
Omstreeks 01.45 uur liep een 18-jarige jongen uit Benningbroek klappen op toen hij op de Vok Koomenweg t.h.v. de kruising met de Ketellap stond. De jongen had kort tevoren een frontale aanrijding gehad met een fietser die hem over het fietspad van de Vok Koomenweg in de richting van Wervershoof tegemoet kwam. Met de tegenpartij had het slachtoffer normaal gesproken. Toen beiden uiteengingen kwamen even later twee jongens en een meisje vanuit de richting Wervershoof en maakten verwijten naar het slachtoffer. Hierbij werd hij ook door de jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer verloor hierbij een tand met wortel en al en liep enkele bloeduitstortingen op. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis, de politie stelt een onderzoek in. Van de geweldplegers is weinig anders bekend dan dat het moet gaan om twee jongens en een meisje, de politie roept getuigen op die meer over dit drietal kunnen vertelen. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844

Ademhalingsproblemen na binnenbrandje
Wervershoof, maandag 19 augustus 2002.
Omstreeks 02.15 uur bleek sprake van een binnenbrandje in een woning aan de Floralaan. Een 31-jarige man wilde voor het slapen gaan nog even aardappelen bakken. Toen de pan op stond viel de man in slaap waarna het maaltje oververhit raakte en de woning vol rook kwam te staan. Het vuur bleef beperkt, inzet van de brandweer bleek verder niet noodzakelijk. De bewoners klaagden wel over de ingeademde rook en werden hiervoor behandeld in het Westfries Gasthuis.

Overval
Wognum, maandag 19 augustus 2002.
Vanmorgen omstreeks 07.30 uur hebben twee gemaskerde mannen zich toegang verschaft tot het filiaal van Deen aan de Kerkstraat 21 te Wognum. In een kantoorruimte werden drie medewerksters onder bedreiging met een vuistvuurwapen gedwongen op de grond te gaan liggen. De twee overvallers maakten een aanzienlijk geldbedrag buit omdat op dat moment net de kluis werd geopend. De daders verdwenen na een paar minuten en werden niet meer gevonden. Zij zijn vermoedelijk aan de zijde van het winkelcentrum verdwenen.
Van de daders is bekend dat de een langer was dan de ander. Verder droegen de mannen maskers en donkere kleding. Zij vervoerden de buit in twee sporttassen.
De politie zoekt getuigen die vanmorgen tussen 05.30 uur en 08.00 uur iets bijzonders gezien rond het pand van Deen. Mogelijk zijn er mensen die, misschien ook al eerder, voertuigen hebben gezien welke verband kunnen houden met dit feit. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900 - 8844.