Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t

Universiteit Utrecht beste website voor studenten

Amsterdam, 19 augustus 2002

Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de door Basic Orange ontwikkelde internetsite voor de Universiteit van Utrecht (http://www.uu.nl) uit de bus komt als beste website voor studenten.

Basic Orange heeft als ontwikkelaar van de internethuisstijl en als leverancier van het Content Management Systeem Octopussy een belangrijke bijdrage geleverd in de huidige website. In nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht is de afgelopen drie jaar een forse stap gezet in de verbetering van de internet communicatie. Het resultaat hiervan is de beste website voor studenten in Nederland.

Universiteit.info, de nieuwe onafhankelijke website voor studenten, heeft de websites van de Nederlandse universiteiten getest op hun studentvriendelijkheid. Aan de hand van een tiental vragen waarmee studenten op zoek zouden kunnen gaan bij de website van hun universiteit, is gekeken of de websites kunnen voldoen aan de verwachtingen van de gemiddelde student. De Universiteit Utrecht scoort het hoogst met 38 van de maximaal 50 te behalen punten. Vooral door de uniformiteit van deze site is veel informatie goed te vinden.

Op de website van Universiteit.info vindt u een volledig overzicht van alle vragen en beoordelingen. De directe link naar de test is www.universiteit.info/universiteiten/test.

Basic Orange
Basic Orange heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in marketingcommunicatie via Internet. Die kennis en ervaring praktiseren wij in ons dagelijks werk; van consultancy aan organisaties die hun internetstrategie heroverwegen tot de realisatie van complete internetsites.

Noot voor de redactie,