Ingezonden persbericht


Den Haag, 19 augustus 2002



Adri Duivesteijn verontwaardigd over beslissing Kamervoorzitter

PvdA Tweede-Kamerlid Adri Duivesteijn tekent bezwaar aan tegen de beslissing van fungerend Voorzitter van de Tweede-Kamer Gerda Verburg om pas aanstaande woensdag een besluit te nemen over het terugroepen van de Tweede-Kamer van het reces. Dit teneinde de ernstige situatie rond de verstrekking van huursubsidie te bespreken.

Omdat het ministerie van VROM niet in staat is geweest de administratieve procedures tijdig af te handelen, lopen 40 tot 50.000 huishoudens, die tot voor kort huursubsidie ontvingen deze nu mis. In het Algemeen Overleg van 16 augustus is vast komen te staan dat de minister van VROM, de heer H. Kamp, niet bereid is tegemoet te komen aan de wens van de Kamer om deze huishoudens te voorzien van een voorschot.

26 kamerleden, van de PvdA, CDA, LPF, GroenLinks, SP, D66 en Leefbaar Nederland hebben de Voorzitter reeds op 18 augustus verzocht de Kamer in vergadering bijeen te roepen, op basis van artikel 46 van het Reglement van Orde.

Mevrouw Verburg heeft, na overleg met de minister van VROM, op 19 augustus laten weten dit verzoek thans niet in te willigen.

Bijgaand de brief van Adri Duivesteijn aan de Voorzitter van de Tweede-Kamer, waarin hij zijn bezwaren uiteenzet.