Gemeente Bodegraven

Uitreiking van de Zakenstad van het jaar-prijs

Op 14 augustus j.l. werd voor de tweede keer de Zakenstad van het jaar-prijs uitgereikt aan Bodegraven. De prijs bestond uit een wisseltrofee en vier beste zakenstad van 2002-borden die bij de grens van de bebouwde kom van Bodegraven worden geplaatst. Burgemeester Borgdorff nam de prijs in ontvangst.

Na een presentatie van Bizz en een uitleg van het onderzoek dat door Dun & Bradstreet is uitgevoerd werd de prijs overhandigd. Daarna hield burgemeester Borgdorff een korte speech. Volgens de burgemeester werken de gemeente en het bedrijfsleven goed samen. Bij die interactie tussen koopman en de dominee komen mooie dingen tot stand.

Borgdorff benadrukte dat het ook erg belangrijk is dat Bodegraven goed bereikbaar is. Het dorp ligt aan de A12 en aan de N11. Bij de N11 wil Bodegraven een bedrijventerrein aanleggen, Rijnhoek. Burgemeester Borgdorff: Mark my words: dat wordt het mooiste bedrijventerrein van Zuid-Holland! Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. De Kamer van Koophandel denkt nu al aan een uitbreiding van bedrijventerrein Groote Wetering.

Aan toekomstplannen komt het Bodegraven niet tekort. De ondernemers vinden het nog beter als Bodegraven ook een directe aansluiting op de A12 krijgt. Bodegraven valt voorlopig nog buiten de Rijn Gouwelijn, maar hoopt in de toekomst ook een eigen halte voor de lightrail te krijgen.

CDA-gedeputeerde Dekker onderbrak zijn vakantie om de gemeente en de ondernemers te komen feliciteren. Hij wees erop dat in de Zakenstad-top-10 vier gemeenten uit Zuid-Holland voorkomen. Het leek hem daarom leuk voortaan ook een provinciale verkiezing te houden.

Verder kwamen nog aan het woord de heer Broeksma van de Kamer van Koophandel (We moeten waakzaam blijven!), voorzitter Saeijs van de ondernemersvereniging (Mocht dit nog eens voorkomen dan wordt het de hoogste tijd dat Bodegraven stadsrechten krijgt) en de heer Koning van de Vereniging Raad voor handel en industrie.