Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 19-08-2002 Persbericht district Land van Cuijk

STRAATRACE VOORKOMEN

Zondagavond zag de politie dat op het industrieterrein Saxe Gotha in Boxmeer een 50-tal auto`s zich had verzameld. Vermoedelijk wilde men gaan straatracen. Door de komst van de politie vertrokken de jongeren, via de A73, richting Venraij. De politie aldaar werd van deze verplaatsing in kennis gesteld.

VERKEER

Vandaag zijn op de Grote Baan in Landhorst80 bestuurders bekeurd voor te snel rijden, de hoogst gemeten snelheid was 128 k/u, terwijl 80 is toegestaan. Op de Jan van Cuijkdijk in Grave en de Beersebaan in Cuijk hebben vannacht 60 automobilisten moeten blazen, niemand had te veel gedronken.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Vanochtend heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging na een voetbalwedstrijd tussen NEC en JVC uit Cuijk op het terrrein van JVC op 10 augustus. Aan het eind van de wedstrijd liep een vijftal NEC-supporters langs dienstdoende politiemensen, een van hen schold ze uit. Er werd niet gereageerd en de mannen liepen verder. De drie politiemensen stappen in een surveillanceauto en rijden het terrein af en zien de mannen lopen. Ze worden alsnog op hun uitlatingen aangesproken. Een van de politiemannen wordt achteruitgedrongen door de mannen, een andere komt zijn collega ontzetten en zet een van de mannen in een nekklem. Daarop krijgt de politieman een stomp in zijn gezicht. Om verdere escalatie te voorkomen laten de politiemensen de mannen doorlopen. Vanochtend echter werd in zijn woning een 39-jarige Nijmegenaar aangehouden en in het politiebureau te Cuijk een 34-jarige man uit Millingen a/d Rijn. Voor openlijke geweldpleging en verzet tegen politieambtenaren zijn ze in verzekering gesteld.