Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-08-2002
Extra mediaberichten 19 augustus (20.30 uur)

LIMBURG-NOORD Wateroverlast na onweersbui

LIMBURG-NOORD Vanaf 17.15 uur tot 18.45 uur was de telefooncentrale van de brandweer en politie in Limburg-Noord druk bezet. Ongeveer honderd bellers deden melding van wateroverlast door de zware regenval. De meeste meldingen hadden betrekking op putdeksels die door het water loskwamen, overlast onder viaducten en ondergelopen kelders. Daarnaast waren enkele meldingen van blikseminslag in woningen en bomen. De schoorsteen van een woning in Kessel raakte door de inslag ontzet. Diverse andere woningen werden beschadigd door blikseminslag. Er brak daarbij geen brand uit. Op verschillende plaatsen waaiden bomen en of hekwerken omver. Het gebied rondom Venlo is het ergste getroffen. Het zwaartepunt van de overlast en de meldingen lag in Blerick. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Door blikseminslag is ook het telefoon- en mobilofoonnet van de politie geraakt. De ontstane storing kon echter direct worden verholpen waardoor de bereikbaarheid geen hinder heeft ondervonden.

Op de A2 ter hoogte van Hunsel kwam een trekker met oplegger in de problemen nadat hij in een hoosbui terecht kwam. De chauffeur, een 63-jarige man uit Zuilichem, moest hierdoor remmen en de combinatie is vervolgens, vermoedelijk door de combinatie remmen en zware regenval, gaan zwenken. De stenen waarmee de trekker geladen was vielen over een lengte van ongeveer 100 meter op het wegdek. De man reed met zijn combinatie vanuit Maastricht in de richting van Eindhoven. Beide rijbanen zijn na dit ongeval afgesloten en het verkeer kon over de vluchtstrook langzaam verder rijden. Er raakte niemand gewond.

VENLO Aanhouding na woningbrand

VENLO Een 43-jarige bewoonster van een woning aan de Kaldenkerkerweg is maandagavond door de politie aangehouden. De vrouw wordt verdacht van brandstichting in haar woning.

Net na 17.30 uur kwam de brandmelding bij de politie binnen. De bewoonster was bij aankomst van brandweer en politie al uit haar woning. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.