Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten
2002-08-15: Verkeersmaatregelen rond vuurwerkfestival

Tijdens het vuurwerkfestival van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 augustus in Scheveningen, worden vanwege de verwachte grote drukte extra maatregelen getroffen om het autoverkeer gaande te houden en de verkeersdrukte te beperken. Bezoekers wordt dringend geadviseerd om per openbaar vervoer of per (brom-)fiets naar Scheveningen te reizen.

Autoverkeer
De Badhuisweg wordt in de richting van Scheveningen voor alle verkeer afgesloten, vanaf de Pompstationsweg en de Nieuwe Parklaan. De Strandweg wordt afgesloten aan de zijde van de Scheveningseslag, als het daar te druk wordt.

Daarnaast zijn er een aantal aanvoerroutes richting Scheveningen, die alleen worden afgesloten op het moment dat het nodig is. Dit zijn de afsluitingen Gevers Deijnootweg/Zwolsestraat, Zwolsestraat/Harstenhoekweg, Van Alkemadelaan/ Waalsdorperweg, Nieuwe Parklaan/Plesmanweg, Westduinweg/Schokkerweg en Scheveningseweg /Duinstraat.

Ook op de afvoerroutes zijn een aantal afsluitingen die alleen worden ingezet op het moment dat het nodig is. Het gaat dan om de afsluitingen Gevers Deijnootweg/Zwolsestraat richting Kurhausweg, Gevers Deijnootweg/Scheveningse-slag richting Kurhausweg, Westduinweg/Schokkerweg en Westduinweg/Zeesluisweg.

Bewoners en medewerkers van bedrijven worden bij afsluitingen doorgelaten.

Openbaar vervoer
Tijdens het vuurwerkfestival rijden alle HTM tram- en buslijnen vanuit Scheveningen (1, 8, 9, 11, 14, 22 en 23) tot 00.30 uur 's nachts.

Alleen bij drukte op de Van Alkemadelaan rijdt bus 23 om via de Wassenaarseweg - Raamweg of Benoordenhoutseweg - Raamweg en van daaruit naar de brug Laan Copes van Cattenburch - Koninginnegracht - Madurodam - Plesmanweg - Badhuisweg - Scheveningen (vice versa).

Parkeren
Bezoekers van het vuurwerkfestival wordt aangeraden de auto elders in de stad te parkeren en hun weg te vervolgen met Openbaar Vervoer. Hiervoor zijn de parkeergarage van Den Haag CS en het parkeerterrein van Madurodam speciaal beschikbaar gesteld.

Informatie
Actuele informatie over de verkeersmaatregelen is te vinden op www.denhaag.nl/bereikbaarheid. Voor nadere informatie over het openbaar vervoer: de Consumentenlijn van de HTM (alle dagen van 07.00
- 23.00 uur bereikbaar) tel. 070 - 384 8666.
15 augustus 2002

last update: 16-8-2002 8:27:08 ;pag.: 15207; auteur: 112;cat.: 17,