Politie Gelderland-Midden

Edenaar verdacht van diefstallen; blijkt ook bezitter van vuurwapen te zijn. Informatie: Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Ede, 20 augustus 2002

Edenaar verdacht van diefstallen

Een 37-jarige inwoner uit Ede wordt verdacht van de diefstal van een fiets en een snorfiets, die bij hem voor de woning en in zijn berging werden aangetroffen. Om die reden is de man dan ook op 12 augustus aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De snorfiets zou op 8 augustus zijn weggenomen vanuit een tuin aan de Klein Haversteeg in Ede. Een 79-jarige bewoner deed direct aangifte van de diefstal. Opmerkelijk was dat daarbij een fiets met een jas was achtergebleven. Politie onderzoek wees uit dat deze fiets eerder die dag bij het station in Ede was weggenomen.

Ontkenning

De verdachte ontkent de goederen gestolen te hebben. Hij houdt vol ze gekocht te hebben op markten. Desondanks besloot Justitie op basis van de onderzoeksgegevens dat de snorfiets en de fiets terug kunnen naar hun respectievelijke eigenaren. Ook werd besloten dat de verdachte op 8 oktober aanstaande voor de politierechter in Arnhem moet verschijnen.

Vuurwapen

Overigens werd tijdens het onderzoek ook nog duidelijk dat de verdachte in het bezit was van een vuurwapen. Dit heeft de politie in beslag kunnen nemen. Een onderzoek naar de herkomst van dit wapen is nog in volle gang.