Gemeente Capelle a/d IJssel

College maakt zich zorgen om dienstverlening ENECO

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft een klachtenbrief naar ENECO gestuurd. In deze brief wordt ENECO gevraagd onmiddellijk de automatische incasso stop te zetten voor aansluitingen die reeds in juni 2001 door de gemeente zijn opgezegd. Het college verzoekt het energiebedrijf tevens dringend de ten onrechte afgeschreven bedragen terug te storten. Bovendien spreekt het college haar verontrusting uit over de wijze waarop ENECO klanten behandelt.

Sinds 1 januari 2002 is REMU BV de energieverstrekker voor de vrije aansluitingen van de gemeente Capelle aan den IJssel. De klacht van het college gaat over de kleinverbruikaansluitingen voor de waterhuishouding. ENECO heeft tot op heden namelijk geen actie ondernomen om de facturering van deze aansluitingen stop te zetten.

De gemeente heeft op verschillende manieren geprobeerd ENECO duidelijk te maken dat de automatische afschrijvingen moeten worden stopgezet. Dit heeft echter tot op heden niet tot het gewenste resultaat geleid. Nog steeds wordt iedere maand bijna 4500 euro van de gemeentelijke rekening afgeschreven. De handelswijze van ENECO vindt het college zeer verontrustend. Het college vreest dat ook klachten van kleinere klanten, zoals van de inwoners van Capelle aan den IJssel, op deze wijze behandeld worden. Burgemeester en wethouders hebben ENECO daarom verzocht een toelichting te geven over de gevolgde handelswijze en uit te leggen hoe de dienstverlening verbeterd zal worden.