Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Final Cut Pro van Apple bekroond met Emmy Award

Bunnik, 20 augustus 2002 - De Academy of Television Arts & Sciences heeft vandaag Final Cut Pro, de professionele video- en filmbewerkingsprogrammatuur van Apple, tot winnaar uitgeroepen van de Primetime Emmy Engineering Award 2002. Apple dankt deze prijs aan de verdiensten van Final Cut Pro in de televisie-industrie. De prijs wordt morgen in het Goldenson-theater in Hollywood uitgereikt.

"Final Cut Pro maakt professionele videobewerking voor het grote publiek mogelijk. Voor minder dan 1.000 dollar (1149 euro exclusief BTW) beschik je nu over een bewerkingsstudio ter waarde van 50.000 dollar", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We voelen ons vereerd en zijn enorm enthousiast dat er voor de tweede keer een Emmy Award aan Apple wordt uitgereikt."

Na de introductie van Final Cut Pro in april 1999 werd dit programma in een mum van tijd 's werelds populairste professionele videobewerkingsprogrammatuur. Het was precies datgene waar specialisten in de film- en videobranche op hadden gewacht. Final Cut Pro is vooral populair in de televisiebranche. Met dit programma kunnen televisiemakers, tegen een fractie van de kosten van de traditionele bewerkingssystemen, veel meer beeldmateriaal produceren. Toonaangevende tv-stations, waaronder ABC, CBS, NBC, CNN, MTV, ShowTime, The Discovery Channel en ESPN, zetten Final Cut Pro in bij het maken van de meest uiteenlopende producties, variërend van speelfilms tot reality shows, nieuwsuitzendingen, documentaires, trailers en reclamespots.

Final Cut Pro is gebaseerd op de industriestandaard QuickTime en is het enige niet-lineaire bewerkingssysteem dat ondersteuning biedt voor alle professionele bewerkingsstructuren, zoals DV, SD en HD. Final Cut Pro was de eerste oplossing voor videobewerking waarmee gebruikers real-time-effecten van professionele kwaliteit konden realiseren zonder hiervoor extra apparatuur te moeten aanschaffen. Bovendien is Final Cut Pro voorzien van professionele kleurcorrectiefuncties, een geïntegreerde off-linestructuur met een grote capaciteit en een innovatieve interface, waarin functies voor bewerking, montage en effecten naadloos zijn geïntegreerd. Dit alles resulteert in een ongeëvenaard werkinstrument voor de ontwikkeling van media.

Apple ontving de eerste Emmy in 2001 voor de uitvinding en verspreiding van FireWire, een uiterst snelle interface die op grote schaal wordt gebruikt binnen film- en videoproductiebedrijven.

© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Final Cut Pro, FireWire en QuickTime zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Telefoonnummer: +31 (0)30 - 659 39 00
Fax: +31 (0) - 659 38 50
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com