Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 20-08-2002 Persbericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL POSTSTUKKEN (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aange-houden als verdacht van diefstal van poststukken. Agenten zagen de man, een goede beken-de van de politie, lopen met een drietal onafgestempelde poststukken. De poststukken zijn vermoedelijk door de verdachte uit de brievenbus op de hoek Visstraat/Lepelstraat ont-vreemd.Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ (s-Hertogenbosch)

Maandagavond zijn een 28-jarige, een 47-jarige-en een 53-jarige Bosschenaar aangehouden na een vechtpartij op de Haverdonklaan in s-Hertogenbosch. Tegen 21.00 uur kreeg de po-litie een melding dat er op straat een vechtpartij gaande was tussen een aantal personen. Ter-plaatse stonden er een vijftigtal mensen op straat. De ruzie zou zijn ontstaan na schelden over en weer. De 53-jarige Bosschenaar bleek een hoofdwond te hebben opgelopen en is per ambulance overgebracht naar het GZG. Hij is na behandeling aangehouden. Op de plaats van de vechtpartij hebben agenten hakbijl en een hakmes aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie onderzoekt wat het aandeel van de verdachten is geweest in de vechtpartij.

VERDACHTE BEROVING KORTE TIJD LATER AANGEHOUDEN (Drunen)

Maandagmiddag is een 32-jarige inwoner uit Drunen in Waalwijk aangehouden in verband met de beroving van een 44-jarige vrouw uit Lith op de Hugo de Grootstraat in zijn woon-plaats. De verdachte rukte op straat bij het slachtoffer haar portemonnee uit de hand en ging er uiteindelijk met een auto vandoor. Twee getuigen probeerden tevergeefs de verdachte te beletten weg te rijden. De verdachte kon later in Waalwijk worden aangehouden. Hij is in-middels inverzekeringgesteld.

DRONKEN VROUW WIL AUTO NIET UIT (Hedel)

Maandagavond wilde een 44-jarige Hedelse nadat zij betrapt was op het rijden onder invloed niet uit haar auto komen. De vrouw reed met een snelheid van ongeveer 130 km/h over Treu-renburg in s-Hertogenbosch en gebruikte daarbij een groot gedeelte van de wegbreedte. Toen de agenten haar lieten stoppen en constateerden dat zij duidelijk teveel gedronken had, wilde zij niet uit de auto komen. Zij is daarop onder verzet uit haar auto gehaald en aange-houden. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

GORDELCONTROLE (Vlijmen/Nieuwkuijk)

Maandagavond zijn bij een gordelcontrole op de Deken van Baarstraat in Vlijmen en op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD (Heusden)

Dinsdagmorgenvroeg is een 36-jarige man in zijn woning aan de Vermeerstraat in Heusden aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. De verdachte is onder heftig verzet aangehouden en voor nader onder-zoek ingesloten.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor diefstal van een fiets. Surveillerende agenten zagen de man lopen met een hybridefiets die nog op slot stond. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VECHTENDE MANNEN KERMIS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond zijn op het kermisterrein aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch twee vechtende mannen van 26 jaar en 29 jaar uit die plaats aangehouden voor het vechten op straat. De twee waren familie van elkaar en de 26-jarige verdachte zou de ander hebben uit-gescholden. Proces-verbaal is opgemaakt.

GORDELCONTROLE (Rosmalen)

Maandag zijn bij een gordelcontrole aan Graafsebaan in Rosmalen veertien automobilisten bekeurd voor het niet dragen daarvan. Verder is er nog proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, een verlopen APK en het niet handsfree bellen in een auto.