Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 20-08-2002 Persbericht district Land van Cuijk

VUURWAPEN AANGETROFFEN BIJ ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJ

Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Karrekiet in Boxmeer een hennepkwe-kerij opgerold. In de woning is een vuurwapen aangetroffen. Politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van klachten over stankoverlast. Op de bovenverdieping van de woning trof-fen de agenten een proffesioneel ingerichtte hennepkwekerij met 128 oogstrijpe hennep-planten aan. Bij nader onderzoek in de woning bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. Verder is in de woning een geladen vuurwapen aangetroffen. De eigenaar van de woning was op het moment van ontmanteling niet aanwezig. Hij wordt op korte termijn op het bu-reau ontboden. De hennepplanten, de kweekapparatuur en het vuurwapen zijn in beslag ge-nomen.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Maandagavond is een 50-jarige man uit Wanroij aangehouden op de Loonseweg in Oploo, voor het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE

Maandagavond tussen 19.30u en 20.00u heeft de politie, op de Hapseweg in St.Hubert, 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/h daar waar 80 km/h is toegestaan.

MAN DOOR HET LINT

Maandagavond heeft politie aan de Kloosterstraat in Stevensbeek een 41-jarige man uit Ar-menië aangehouden. De man sloeg en schopte tegen bomen en richtte een scheldkanonnade op omstanders. De man is voor eigen en anders veiligheid ingesloten.

OP DE BON VOOR BALDADIGHEID

Maandagnacht heeft een 18-jarige man uit Vierlingsbeek een bon gekregen wegens balda-digheid. Hij liep met vier leeftijd- en plaatsgenoten over de Grotestraat in Sambeek toen politie hem betrapte op het gooien van vuilniszakken op de rijbaan.