Gemeente Leeuwarden

Subsidieaanvraag 2002 multiculturele activiteiten ¦ Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen ¦ Bewoners aan zet in de Noordrand ¦ Lidmaatschap Eurotowns ¦ Liftinstallatie Parnas Subsidieaanvraag 2002 multiculturele activiteiten Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidie van 2.500 te verlenen een het wijkpanel Bilgaard voor het multiculturele feest Bilgaard 2002. De belangrijkste reden voor de subsidiëring is de samenwerking van de verschillende culturen bij de voorbereiding van het feest.

Collegebesluit 20 augustus 2002

Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 90.000 beschikbaar te stellen aan de sector Sociale Zaken, Bureau Zelfstandigen voor de uitvoering 2002 van het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen. Deze nieuwe bijstandsverlening is per 1 april 2000 van kracht geworden. Het aanbod is daardoor voor startende ondernemers vanuit de bijstand flink uitgebreid.

Collegebesluit 20 augustus 2002

Bewoners aan zet in de Noordrand

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in het kader van Bewoners aan zet in de noordrand:
* 24.674 toe te wijzen aan het project Mooie plekken in de wijk van de Stichting Hulp en Welzijn Leeuwarden. Jongeren maken beeldmateriaal van positieve plekken en gebeurtenissen in de Noordrand. Hiervan wordt een multimedia documentaire gemaakt in samenwerking met het Friesland College.
* 31.631 toe te wijzen aan de Stichting Welzijn Ouderen voor de projecten senioren en onveiligheid en extra activiteiten voor ouderen. Het doorbreken van sociaal isolement en het activeren van ouderen tot maatschappelijke betrokkenheid in de wijk staan hierbij centraal.

* 1.500 toe te wijzen aan het wijkpanel Vrijheidswijk voor het organiseren van een wijkfeest waarbij autochtone en allochtone bewoners elkaar ontmoeten. Daarnaast wordt een zomersafari voor kinderen en jongeren georganiseerd.
* 2.500 toe te wijzen aan wijkpanel Bilgaard voor de organisatie van een multicultureel wijkfeest. In totaal wordt hiermee 62.305 uit het GSB budget 2002 beschikbaar gesteld voor Bewoners aan zet in de noordrand. Dit wijkprogramma heeft als is het de bedoeling dat de bewoners zoveel mogelijk verantwoordelijkheid nemen voor de vormgeving van het programma en activiteiten ondernemen. Collegebesluit 20 augustus 2002
Lidmaatschap Eurotowns
lidmaatschap van Eurotowns met twee jaar te verlengen. Het lidmaatschap wordt in 2004 opnieuw bekeken. Eurotowns is een samenwerkingsverband van steden met een inwonersaantal tussen de 50.000 en 250.000 inwoners.

Collegebesluit 20 augustus 2002

Liftinstallatie Parnas

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met de eigendomsverwerving van de door Parnas aangebrachte liftinstallatie in de gebouwen Raadhuisplein 23-25. De kosten bedragen 92.640 en komen voor 69.076 ten laste van het restkrediet Kunstzinnige Vorming Parnas 1999; voor 24.564 wordt een aanvullend krediet beschikbaar gesteld.

Tijdens de ingrijpende verbouwing van de gebouwen in 1997 zijn diverse noodzakelijke voorzieningen vanwege het beschikbare budget geschrapt, waaronder de liftinstallatie. Om de gebouwen toch geschikt te maken voor gebruik heeft Parnas voor eigen rekening een liftinstallatie aangebracht. De reden om nu tot eigendomsverwerving over te gaan zijn:
* de liftinstallatie is een onlosmakelijk deel van het gebouw;
* Parnas betaalt een huurprijs incl. alle aard- en nagelvaste installaties, dus inclusief de liftinstallatie. In wezen wordt de liftinstallatie via de huurprijs nog een keer betaald.