Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-08-2002 Mediabericht 20 augustus (14.00 uur)

VENLO 37 tips na opsporing verzocht

VENLO Tijdens en na de uitzendingen van het programma Opsporing Verzocht heeft de politie Limburg-Noord in totaal 37 tips ontvangen. In het programma werd aandacht gevraagd voor twee mannen die op verschillende plaatsen in Limburg geld hebben gepind met nagemaakte pinpassen. Bij de reacties van de kijkers zaten een aantal zeer bruikbare tips; met name die waarin namen van verdachten werden genoemd. Het onderzoek naar de tips is meteen na de uitzendingen gestart.

De verdachten hebben de bankgegevens van een groot aantal particulieren weten te achterhalen. Vervolgens zijn met die bankgegevens nieuwe pinpassen gemaakt, waarmee tussen donderdag 6 juni en donderdag 20 juni 2002 op verschillende plaatsen in Midden- en Zuid-Limburg geld is gepind. Het pinnen was altijd overdag en gebeurde bij zowel rustige als drukbezochte pinautomaten. Daarbij werd steeds het maximale geldbedrag opgenomen. Bewakingscamera`s hebben van de twee daders beelden kunnen maken.

De politie gaat ervan uit dat er in totaal ongeveer 200 pasjes geskimd zijn. Het opgenomen bedrag is aanzienlijk. De medewerkers van het bureau geld en waardeverkeer werken samen met het Landelijke bureau fraude aan deze zaak.