Belgische Krijgsmacht

Bezoeker


---

Persmededeling 83 van 14 augustus 2002

De Vierdaagse van de IJzer
Wandelmars door de Westhoek

---

Defensieminister, André Flahaut, zal op dinsdag 20 augustus de openingsplechtigheid bijwonen van de 30ste vierdaagse mars van de IJzer. 's Anderdaags geeft de minister om 0830u het startsein van de eerste etappe in Oostduinkerke.

Gedurende vier dagen zullen duizenden burgers en militairen, in vier etappen van 32 Km, dwars door het mooie landschap van de Westhoek wandelen.
De mogelijkheid wordt geboden om voor vier kortere etappen van 16 Km te kiezen en ook slechts één etappe kan worden afgelegd. Bussen brengen de deelnemers naar de startlijn.

Elke dag zal om 0830u een bekende Vlaming het startsein geven.

Programma :

20 Aug : om 1830u openingsplechtigheid op het Astridplein te Oostduinkerke in aanwezigheid van Defensieminister, André Flahaut.

21 Aug : Oostduinkerke Nieuwpoort Diksmuide : Startschot door de Minister van Landsverdediging. Overschrijden IJzer via militaire pontonbrug

22 Aug : Poperinge Poperinge: Startschot door Johny Voners en Jeannine Bischops. Passage in Watou en Abdij Sint Sixtus

23 Aug : Diksmuide Oostduinkerke: Startschot door acteurs René en Manu Verreth; passage op militair vliegveld te Koksijde

24 Aug : Ieper Ieper: Startschot door Nesten en Herr Seele. Om 1515u een plechtigheid aan de Menenpoort die gevolgd wordt door het afsluitingsdefilé op de Grote Markt met een vendeliersgroep, de muziekkorpsen van de luchtcomponent en van de deelnemende steden.

Op de parcours wordt er bevoorrading georganiseerd en er is ook medische verzorging en animatie voorzien.

Voor meer informatie : contacteer
Persdienst van Defensie
Kwartier Koningin Elisabeth
Tel : 02/701.39.50 - Fax : 02/701.48.62 - email : press@js.mil.be