Universiteit van Amsterdam



Recordpoging dribbelen
Gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2002

Tijdens de Intreeweek wordt voor de tweede keer een recordpoging georganiseerd. Afgelopen jaar speelden 1500 studenten het lenigheidsspel Twister in het Olympisch Stadion. Dit jaar wordt op
dinsdag 20 augustus op het buitenterrein van de RAI weer een poging ondernomen om in het Guiness Book of Records te komen: 3000 studenten proberen 5 minuten lang, allen tegelijk te dribbelen met een basketbal. Ook VU-studenten doen mee aan de recordpoging, aangezien de introductieweken van de VU en UvA dit jaar samenvallen.

De dribbelaars worden begeleid door top basketballers van de RICOH Astronauts. Voorafgaand aan de recordpoging geven zij een spetterende show weg.
Tijdens een Fancy Fair & Loterij, waar het Amsterdamse studentenleven zich presenteert, worden onder andere de gebruikte basketballen verkocht. De opbrengst gaan naar War Child. Genoeg leuke dingen dus om je de hele middag mee te vermaken!

De Dribbel RecordPoging wordt georganiseerd door de ASVA Studentenunie samen met de Studentenverenigingen Aegee, ASC/AVSV, Bonaparte, Cyclades, Derm, Jaws, Lanx, Liber, NoNoMes, NSA, Okeanos, Orionis, Particolarte, Skoll, SSRA en Unitas in samenwerking met de Intree week aan de UvA en de Idee week aan de VU.

Kijk op de site van de Dribbel RecordPoging voor meer informatie. Verwijzingen
www.studentenrecord.nl
Bron: ASVA Studentenunie
jheuvel@bdu.uva.nl