Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-08-2002

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending dinsdag 20 augustus
Nederland 2 - 20.58 uur


Levenswerk thielen in laatste zomer tv show

In de laatste zomeraflevering van de TROS TV SHOW op dinsdag 20 augustus komt het levenswerk van schilder Evert Thielen uitgebreid aan bod. Vijf jaar lang volgde Ivo Niehe de kunstenaar bij de totstandkoming van zijn magnum opus, een imposant veelluik.

De TROS TV SHOW was op alle belangrijke momenten aanwezig. Bij het op de computer ontwerpen van het frame, de constructie in een fabriek waar normaal gesproken bruggen worden gebouwd, de eerste verfstreek en de (bijna) voltooiing. Want helemaal af is het schilderij niet voor de onthulling op 22 september a.s. in het Cobra-museum voor eigentijdse kunst.

Het werk is Thielen aanzienlijk zwaarder gevallen dan verwacht. In die periode van vijf jaar werd de kijker via de TROS TV SHOW met enige regelmaat op de hoogte gehouden van de vorderingen. En nu is er het totale overzicht.

Tevens is de gezinsuitbreiding van de familie Thielen te zien: van één naar drie dochters. En de verhuizing naar België, waar Thielen eerst noodgedwongen in een antiekwinkel moest werken voor hij zijn intrek kon nemen in het enorme patriciërshuis in Brugge.