Gemeente Hoogeveen


---

20 augustus 2002

Raad houdt hoorzitting over Mauritshal

Wat moet er gebeuren met het terrein van de Mauritshal/Mauritshof? De gemeenteraad wil graag een antwoord op deze vraag, nu er een nieuwe situatie is na de brand van 13 juli jl. De leden van de raadscommissie Omgeving gaan de belangen en meningen inventariseren met betrekking tot deze plek. Dat gebeurt tijdens een hoorzitting volgende week dinsdag 27 augustus in het raadhuis.

Uiteenlopende belangen spelen een rol als het gaat over de toekomst van de Mauritshal, de Mauritshof en het betreffende terrein. Mogelijk dat een moment komt waarop de gemeenteraad een politieke afweging van de belangen moet maken. Vandaar de hoorzitting.

Vooraf aanmelden

Tijdens de hoorzitting kan iedere betrokkene zijn stem laten horen. Wie dat wil, kan zich bij de gemeente aanmelden vanaf heden tot vlak voor de hoorzitting. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een toelichting op de historie en de huidige bestemming van het terrein.

Discussie op de site

Wie niet aanwezig kan zijn bij de hoorzitting en wel wil reageren, kan een reactie schriftelijk sturen aan de gemeente. Ook kan men bijdragen aan een discussie op de gemeentelijke website. Die gaat vrijdag 23 augustus op initiatief van de raadscommissie van start.

Nieuw initiatief

Het is voor het eerst dat de gemeenteraad met een dergelijk initiatief komt. Tot dusver reageerde de raad vooral op voorstellen van het college van burgemeester en wethouders. Sinds 6 maart werkt het gemeentebestuur volgens het dualisme. Dit betekent onder andere dat de raad werkt aan een sterkere rol als volksvertegenwoordiger. Vandaar dit initiatief van de raad voor een hoorzitting.

© Copyright Gemeente Hoogeveen