Gemeente Heeze-Leende


Ontslag mw. M.A. Lantain-Walrave

Gezamenlijk persbericht van de gemeente Heeze-Leende en mw. M.A. Lantain-Walrave.

Op 2 januari 1997 heeft de gemeenteraad van de gemeente Heeze-Leende mevrouw M.A. Lantain- Walrave benoemd tot gemeentesecretaris, met ingang van 1 januari 1997. Mevrouw Lantain-Walrave is sinds 7 februari 2001 arbeidsongeschikt.

Sinds die tijd hebben de verschillende partijen gezamenlijk bekeken of mevrouw Lantain-Walrave haar werkzaamheden weer zou kunnen hervatten. Uiteindelijk is gebleken dat de partijen hier geen overeenstemming over konden bereiken.

De partijen zijn daarom samen overeengekomen dat mevrouw Lantain-Walrave op verzoek per 30 september 2002 eervol ontslag zal krijgen. Deze afspraken zijn onder voorbehoud, aangezien de gemeenteraad hierover in de raadsvergadering van 22 augustus a.s. een besluit zal nemen.

Indien wordt besloten dat mevrouw Lantain-Walrave eervol ontslag krijgt, ontvang ze een beëindigingvergoeding euro 117.500,--. De beëindigingvergoeding is in overleg tot stand gekomen en voorkomt gerechtelijke procedures. Deze procedures zijn zeer langdurig en de uitkomst is ongewis, voor zowel organisatie als de betreffende werknemer.

Mevrouw Lantain-Walrave zal zich vanuit haar nieuwe woonomgeving gaan oriënteren op een andere baan.