Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-08-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Openbaar Ministerie onderzoekt aangifte

UTRECHT/BAARN De advocaat van een 37-jarige man uit Soesterberg heeft op 15 augustus jongstleden namens zijn client aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie in Utrecht terzake mishandeling door politiemensen. Volgens de aangifte zou de mishandeling plaats moeten hebben gevonden in de periode dat de man verbleef in een politiecel in Baarn. De man zat daar vast na zijn aanhouding op 22 juli op verdenking van heling. Sinds 25 juli jongstleden verblijft de man in een Huis van Bewaring.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft een nader onderzoek gelast, welk onderzoek zal worden uitgevoerd door het Bureau Veiligheid en Integriteit van de regiopolitie Utrecht. Hangende dit onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.

Verkeerscontrole

SOEST Op een viertal straten (Di Lassostraat, Haverweerd, Van Hamelstraat en Wiardi Beckmanstraat) heeft de politie maandagmiddag en avond bromfietsen gecontroleerd. Er werden diverse bekeuringen uitgereikt voor onder meer het rijden zonder helm, ongeldige of ontbrekende papieren en te hoge constructiesnelheid. Een bromfiets is in beslag genomen vanwege een te hoog vermogen.