Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 20 augustus 2002
·

Ernstig hersenletsel na ongeval met snorfiets Leiden
Een 81-jarige vrouw uit Leiden is op maandag 19 augustus rond 14.27 uur met haar snorfiets op de Utrechtse Veer gevallen. De vrouw liep daarbij ernstig hersenletsel op en is overgebracht naar het LUMC. De vrouw kwam met haar snorfiets ten val nadat zij bij het oprijden van een fietspad een trottoirband raakte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrachtauto rijdt fietser aan Lisse
Een 16-jarige vrouw uit Lisserbroek is op maandag 19 augustus rond 15.25 uur op haar fiets op de Kanaalstraat aangereden door een vrachtauto bestuurd door een 23-jarige man uit Den Haag. Met enkelletsel is zij overgebracht naar het LUMC. De vrouw fietste naast de vrachtauto. De vrachtwagenbestuurder sloeg rechtsaf en zag de vrouw, die rechtdoor wilde fietsen, vermoedelijk over het hoofd. De vrouw kwam daarop met haar fiets onder het rechtervoorwiel van de vrachtauto.

Politie houdt verdachte aan die taxichauffeur mishandelde Moordrecht
De politie hield op maandag 19 augustus rond 13.45 uur een 28-jarige inwoner van Moordrecht aan. De man mishandelde op zaterdag 17 augustus rond 18.20 uur een 42-jarige Haagse taxichauffeur nabij de rotonde aan de Middelweg. De taxichauffeur liep daardoor zodanig letsel op dat hij opgenomen moest worden in het Groene Hart Ziekenhuis. De verdachte uit Moordrecht meldde zich op maandag vrijwillig bij de politie. Hij is ingesloten. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Twee gewonden bij ongeval met scooter Gouda
Bij een ongeval met een scooter op maandag 19 augustus rond 10.20 uur op de Burgemeester Jamessingel zijn de bestuurder, een 17-jarige Gouwenaar en zijn bijrijder een 17-jarig meisje uit Rotterdam, gewond geraakt. Met onbekend letsel zijn zij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De lezingen lopen daarover uiteen. De politie stelt daar een nader onderzoek naar in. In ieder geval reed de scooterrijder dicht op een auto die voor hem reed. Vervolgens kwam de scooterrijder ten val.

Scooterrijder komt ten val Gouda
Op maandag 19 augustus rond 16.45 uur kwam een 19-jarige man uit Haastrecht met zijn scooter ten val op het fietspad van de Burgemeester van Reenensingel. Zowel hij als zijn bijrijder een 18-jarig meisje uit Gouda raakten daarbij gewond. Met ondermeer schaafwonden en nekletsel zijn beiden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De scooterrijder kwam ten val nadat hij tijdens een inhaalmanoeuvre weggleed op een besmeurd gedeelte van het fietspad.

Gewonden bij bijvullen spiritusbrander Ouderkerk aan den IJssel
Een steekvlam van een spiritusbrander verwondde op maandag 19 augustus rond 19.25 uur in een tuin aan de Ijsseldijk Noord twee inwoners van Ouderkerk aan den IJssel. De spiritusbrander werd gebruikt bij het bakken van pannenkoeken. Tijdens het bijvullen van de spiritusbrander ging het mis. Een steekvlam veroorzaakte brandwonden bij een 35-jarige vrouw en een 4-jarig jongetje. Het kind werd met mogelijk 2e en 3e graad brandwonden aan zijn rug overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De vrouw liet zich met brandwonden aan een been behandelen in het Groene Hart Ziekenhuis Gouda.
-----------------------------------------------einde berichten----------------------------------------------------