Politie Amsterdam-Amstelland

Dode: 2 verdachten gepakt
20-8-2002. Een 31-jarige Amsterdammer overleed vannacht aan de gevolgen van een steekpartij in de Sint Antoniebreestraat. De politie hield twee mannen (43 en 24 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.
Rond vijf uur vannacht kregen twee mannen ruzie in de omgeving van de Nieuwmarkt. Beide kemphanen achtervolgden elkaar. In de omgeving van de Sint Antoniebreestraat kwam het tot een treffen. De 31-jarige man zou daar zijn 43-jarige opponent met een vuurwapen hebben bedreigd. Deze trok op zijn beurt een mes en stak op zijn belager in. De 31-jarige Amsterdammer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie vond op de plaats van het misdrijf een mes en een vuurwapen en nam deze wapens in beslag. De recherche vermoedt dat het motief voor dit misdrijf in de relationele sfeer moet worden gezocht.


---

Zwaargewond
20-8-2002. Vannacht raakte een nog onbekende man zwaargewond bij een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Wagenaarstraat. Het slachtoffer werd vermoedelijk met een zwaar voorwerp op het hoofd geslagen en werd met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is hij opgenomen op de afdeling intensive care. Zijn toestand wordt nog steeds kritiek genoemd. De politie hield een 46-jarige man en een 35-jarige vrouw aan op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.


---

Brand
20-8-2002. Rond middernacht rukten brandweer en politie uit voor een brand in een opslagplaats van de scouting aan de Startbaan in Amstelveen. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het naast de loods gelegen clubhuis in vlammen opging. Er vielen geen slachtoffers. Door de brand raakten een aantal achter het pand opgeslagen gasflessen zodanig verhit dat zij explodeerden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche stelt een onderzoek in.


---