Ingezonden persbericht


Persbericht

20 augustus 2002

Internetkosten; een zwart gat
~ uit onderzoek Demon Internet blijkt dat 76% van de IT verantwoordelijken in het MKB geen idee heeft van de hoogte van de internetkosten ~

Uit een onderzoek onder 346 MKB bedrijven in Nederland, uitgevoerd in opdracht van Demon Internet, blijkt dat 76% van de IT managers en algemeen directeuren in het MKB niet weet wat het bedrijf uitgeeft aan haar internetverbindingen.

Het betreffende onderzoek werd uitgevoerd door telemarketingbureau ABT onder 346 IT managers en algemeen directeuren van bedrijven met 20 tot meer dan 250 werknemers.

Van de bedrijven die wél een prijskaartje konden hangen aan hun verbinding met het Internet, gaf 16,5% aan hieraan minder dan 110 euro per maand te besteden. 41% schatte de totale kosten tussen de 110 en 450 euro per maand en 21% tussen de 450 en 1150 euro per maand. 20% van de ondervraagde MKB bedrijven geeft per maand meer dan 1150 euro uit aan het Internet.

"In de praktijk merken we dat veel van de IT verantwoordelijken nog steeds niet goed genoeg geïnformeerd zijn over de verschillende mogelijkheden op het gebied van Internet," zei Jurgen Hof, Sales Director van Demon Internet. "Daarom hebben ze maandelijks hoge variabele kosten, die ook nog eens lastig te budgetteren zijn. Wij kunnen voor die bedrijven op eenvoudige wijze berekenen hoeveel zij maandelijks kunnen besparen op hun variabele internetkosten."

Bedrijven kunnen niet alleen besparen op variabele kosten, ook de vaste kosten zijn vaak onnodig hoog: "De meeste organisaties en bedrijven die gebruik maken van KPN-huurlijnen, zijn niet op de hoogte van het feit dat huurlijnen tegenwoordig nog maar een fractie kosten van de tarieven van één of twee jaar geleden," vervolgde Hof. "Waar je een jaar geleden nog een paar duizend gulden kwijt was voor een 512 Kb huurlijn, betaal je momenteel voor een vier keer zo snelle 2 Mb huurlijn nog maar een paar honderd Euro. Maar je provider moet het je wel vertellen natuurlijk, anders blijven de kosten voor een dergelijke verbinding kunstmatig hoog."

(332 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, één van Engelands grootste aanbieders van telefoon, data, Internet en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet bedient zowel particuliere als zakelijke klanten met een volledig aanbod van methodes voor internettoegang, zoals leased lines, ADSL, SDSL, Flat Fee Internet via ISDN en natuurlijk inbel-accounts. Overige diensten zijn onder andere webhosting, co-locatie, managed server hosting en Virtual Private Networks (VPN's).

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In juli 2001 kreeg Demon Internet voor de derde keer op rij de hoogste waardering van MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research naar de kwaliteit van Internet Providers.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 00
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020 422 20 00Fax: 020 422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com