Ingezonden persbericht

Persbericht

Hoofddorp, 20 augustus 2002

BBNED BREIDT BREEDBANDNETWERK UIT MET HONDERD NIEUWE LOCATIES

DSL-netwerk na uitbreiding 85 procent dekking in Nederland

BBned breidt zijn breedbandnetwerk uit. Naast de huidige driehonderd locaties zal BBned vóór het einde van 2002 nog eens honderd extra wijkcentrales gereed maken voor DSL. Met de driehonderd locaties die al 'live' zijn kan BBned zeventig procent van de Nederlandse markt DSL-toegang bieden. Met de nieuwe locaties zal de dekking stijgen naar 85 procent.

Jeroen Bet, technisch directeur van BBned: "Het aantal aanvragen voor DSL via BBned groeit enorm. De belangstelling is groot, niet alleen in de Randstad maar ook in de minder dichtbevolkte regio's. We willen graag voldoen aan zoveel mogelijk verzoeken en breiden daarom ons netwerk aanzienlijk uit. We kunnen straks vanuit de nieuwe wijkcentrales honderdduizenden nieuwe gebruikers van dienst zijn, in en buiten de Randstad."

BBned is een communications service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedbanddiensten aan internet service providers, system integrators, application service providers en telecombedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de breedbanddiensten zelf te activeren en te monitoren via het eigen systeem. BBned ontwikkelt haar diensten in samenwerking met partners als Cisco Systems, Getronics en KPMG. Telecom Italia is de investeerder achter BBned waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. Afnemers van de breedbanddiensten van BBned zijn onder andere HCCnet, XS4all, BBeyond , PSInet en Easynet. BBned is opgericht in juli 2000 en is gevestigd in Hoofddorp.


---

Noot voor de redactie,