Gemeente Soest

Korte berichten n.a.v. B&W-besluiten 19 augustus 2002: Uitbreiding woning Turfstreek
De woning op het perceel Turfstreek 111 te Soest mag worden uitgebreid aan de zijgevel. Voorwaarde is dat de uitbreiding begint één meter achter de voorgevel. Verder moet de bestaande berging voor de woning worden gesloopt en moet het bouwplan voldoen aan de voorschriften in het geldende bestemmingsplan.

Biertje drinken bij tennisvereniging
In de kantine van tennisvereniging Soest-Zuid mogen alcoholhoudende dranken worden geschonken. De pachters van de kantine hebben de juiste vergunning.

Aanpassing buslijnen
Vanaf 15 december 2002 gaat buslijn 252 - de spitslijn Soesterberg, Zeist, Utrecht Uithof - ook tussen de middag heen en terug rijden. Buslijn 56, die ook Soesterberg aandoet, wordt aangepast op het traject vanaf Zeist en verder richting Doorn. Het verzoek van de gemeente Soest om een spitsverbinding tussen en Soest en Zeist in te stellen, is nog niet gehonoreerd. De Provincie Utrecht en Connexxion willen eerst weten of er behoefte is aan zo'n spitsverbinding.

Nieuwe huurder clubhuis
Vereniging Artishock huurt in de maand september het clubhuis De Engh. Het clubhuis staat per 1 augustus leeg, omdat de huurder heeft opgezegd. Artishock gaat verbouwen en heeft ruimte nodig voor bepaalde activiteiten, zoals ballet, volksdansen en het koor.

Kapvergunning Ir. Menkolaan
Op het perceel Ir. Menkolaan 17 te Soest mogen drie coniferen, drie dennen en één linde worden gekapt. Een kapvergunning voor een andere linde is geweigerd, omdat deze boom in goede conditie is. De aanvraag voor een kapvergunning is ingediend, omdat de bomen zonlicht wegnemen.

Basketbalkooi Valeriaanstraat
Voor het plaatsen van een basketbalkooi naast het mavo-terrein aan de Valeriaanstraat 167a te Soest is een bouwvergunning verleend. De basketbalkooi is onderdeel van het buurpark Koningsweg dat daar gerealiseerd gaat worden.