Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

20-08-2002
Rotonde Jupiterlaan - Burg. van Baarstraat
Verdere verloop werkzaamheden

Rotonde Jupiterlaan - Burg. van Baarstraat
Mede naar aanleiding van publicaties over het feit dat de aanleg van deze rotonde zo lang duurt, volgt hier enige informatie over de feiten.
De rotonde kom voor een groot gedeelte te liggen op het vroegere tracé van de sloot die langs de Herculeslaan en de Jupiterlaan liep. Hierdoor is de ondergrond zeer slap en moest er een zandpakket op worden aangebracht. Dit zandpakket moet gedurende een bepaalde periode, die door deskundigen is berekend, blijven liggen om de ondergrond te laten inklinken.
Vanuit dit gegeven is een werkplanning gemaakt, waarbij de aanleg van deze rotonde als sluitstuk van de werkzaamheden is ingepland. De werkzaamheden aan het totale project Jupiterlaan, Herculeslaan, Populierenlaan zijn thans zo ver gevorderd dat gemeld kan worden dat direct na de Volendammer kermis de afronding van dit project ter hand genomen kan worden d.m.v. de aanleg van de rotonde. Stofwolken en 30 km/h maximum snelheid
Het gemeentebestuur realiseert zich dat de omwonenden de overlast die de werkzaamheden met zich meebrengt het liefst meteen opgelost zien worden. Zoals hiervoor gesteld, kan de termijn waarop de rotonde wordt aangelegd, niet worden bekort. Om stofwolken te voorkomen is een maximum snelheid vastgesteld van 30 km/h. Ook wordt regelmatig water uitgestrooid om stofwolken tegen te gaan.
Het enige wat echt helpt is dat automobilisten hun snelheid aanpassen en niet harder rijden dan de toegestane 30 km/h.