Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-08-2002 3e persbericht van maandag 19 augustus 2002

Politiebericht

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden Na een melding van een getuige die zag dat vanaf het Woensels Winkelcentrum een fiets werd weggenomen door inzittenden van een auto stelde de politie maandagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Rond 16.25 uur zag de politie het verdachte voertuig rijden op de Barrierweg. De twee inzittenden, een 21-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige man (woonplaats onbekend), werden aangehouden. In de auto werd een kinderzitje aangetroffen dat op de gestolen fiets was bevestigd. De fiets is vooralsnog niet teruggevonden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden in zwembad
In een zwembad in Eindhoven zijn maandagavond rond 19.40 uur een 19-jarige jongen uit Geldrop en een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van het proberen leeg te halen van een kluisje van een 21-jarige Eindhovenaar in het zwembad. Het slachtoffer ontdekte dat hij het sleuteltje van zijn kluisje was verloren en liep richting kluisjes. Daar betrapte hij de verdachten op heterdaad toen ze spullen uit zijn kluisje probeerden weg te nemen. Beide jongens zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: 14-jarige op bromfiets betrapt
De politie heeft maandag rond 19.25 uur een 14-jarige jongen uit Helmond betrapt op de Burcht terwijl hij op een bromfiets reed. De bromfiets was niet voorzien van een geldig verzekeringsplaatje en de jongen kon geen redelijke verklaring geven over de herkomst van het voertuig. Hierop is hij aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Teakhouten tuinbank gestolen
Uit een tuin behorende bij een woning aan de Aarle Rixtelseweg is in de nacht van zondag op maandag een teakhouten tuinbank gestolen. De bank heeft een waarde van ongeveer 900.

Budel: Insluiper neemt tas en sieraden weg
Een insluiper heeft maandag tussen 13.00 en 14.30 uur uit een woning aan de Graafschap Hornelaan een handtas en sieraden weggenomen. In de handtas zaten een portemonnee met ongeveer 60 Euro, een identiteitskaart en een bankpasje. De dader kwam binnen door een voordeur die op een kier stond.

Geldrop: Schennispleger
Op het Queensvenpad zag een plantsoenmedewerker maandag rond 14.15 uur een schennispleger staan in de omgeving van de Dommel. Toen hij naar de man riep nam deze de benen. De man uit Gemert achtervolgde de schennispleger. Deze zag echter kans om te ontsnappen. Het gaat om een blanke man met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij heeft kort lichtblond haar en droeg maandagmiddag een groene driekwart broek en een groen t-shirt.

Nuenen: Mountainbike uit schuur weggenomen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Langlaar is zondag tussen 8.30 en 18.30 uur een mountainbike gestolen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten schuurdeur. De diefstal vond plaats terwijl de bewoners thuis waren.

Nuenen: Brand in sauna
In een sauna behorende bij een woning aan de Spierkesdreef is maandag rond 15.30 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Een deel van de woning en de sauna liepen behoorlijke rook en roetschade op. De brand is vermoedelijke ontstaan door kortsluiting.