Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-08-2002
1e persbericht van dinsdag 20 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Hennepkwekerij
Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie van Tongelre dinsdagochtend in een loods aan de Doornakkersweg een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit ruim 4.000 planten. De planten waren verdeeld over een beneden- en een bovenverdieping. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 33-jarige eigenaar van het pand, die woonachtig is in Eindhoven, is vanochtend op de Doornakkersweg aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij naar huis gestuurd. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Man valt vrouw lastig
Maandagavond rond 21.15 uur is op de Veldm. Montgomerylaan een 19-jarige vrouw uit Eindhoven door een onbekende man lastig gevallen. Zij liep daar met haar fiets aan de hand. Uit tegenovergestelde richting kwam een onbekende jongen fietsen. Hij fietste haar voorbij. Direct daarop voelde ze dat iemand in haar billen kneep. Ze keek om en zag dat het de jongen was. De vrouw zei dat ze daar niet van gediend was en liep door. Onmiddellijk daarop betastte de jongen haar onzedelijk. De vrouw duwde de jongen weg, schold hem uit en riep dat hij weg moest gaan. Hierop fietste de jongen weg richting centrum. Signalement verdachte: 17 jaar, groot 1.70 1.75 m., iel postuur, kort golvend achterovergekamd haar en getinte huidskleur. Hij droeg een gestreepte T-shirt met donkere kraag en donkere broek. Hij fietste op een sportieve herenfiets.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 3.15 uur is op de Lijmbeekstraat een 38-jarige automobilist uit Veldhoven en een 30-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. De vrouw bemoeide zich met de aanhouding en voegde zeer onwel-voeglijke taal naar de agenten. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. De man blies 1,05 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal. Tegen de vrouw is proces-verbaal ter zake belediging opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is maandagmiddag om 15.55 uur in een woning op het Lavendelplein een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op donderdagmiddag jl. als bestuurder van een personenauto op de Markt te Valkenswaard te zijn ingereden op een parkeercontroleur. De parkeercontroleur stond daar bonnen uit te schrijven. Door weg te springen kon hij het vege lijf redden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 19.35 uur raakte bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord West een 37-jarige automobilist uit Helmond gewond. Door de noodzaak van het verkeer remde de Helmonder. Een achter hem rijdende 26-jarige automobilist uit Helmond kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De 37-jarige man klaagde over pijn in de nek en rug.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 23.30 en dinsdagmorgen 6.15 uur is op het Volderhof ingebroken in een woning. Een raam aan de achterzijde is geforceerd. Uit de woning verdween geld, siera-den en enkele flessen drank.

Son: Diefstal jetski
Dinsdagnacht is vanaf een erf van een woning aan de Markt een wit/paarse jetski, Kawasaki type 650SX met het kentekenplaat 47-35-YB, gestolen.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is op de Sterrenlaan ingebroken in een bedrijf. Een ruit van de toegangs-deur is vernield. Uit het pand zijn sigaretten gestolen.

Budel: Verdachten van diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 16.30 uur is een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 29-jarige man uit Aalden aangehouden. Een verkoopster zag dat de vrouw goederen uit een winkel op de Markt wegnam, deze niet afrekenden en snel wegliep. De verkoopster waarschuwde een daar rijdende politiepatrouille. Na een korte achtervolging hield de politie de vrouw en de man op de Markt bij een auto aan. In de auto trof de politie drie tassen met daarin een groot aantal schoenen en kinderkleding afkomstig uit bovengenoemde winkel aan. De auto met de daarin aangetroffen goederen zijn veilig gesteld op het politiebureau. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Lastige man aangehouden
Dinsdagmorgen rond 0.15 uur is op de Getouwstraat een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man daar schreeuwend aan. Op vordering van de politie te vertrekken voldeed de man niet, doch bleef roepen en schreeuwen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 5.00 uur is op de A2 Oost een 32-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij viel daar op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.