Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 20 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bekeurd
De politie heeft afgelopen maandag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met de officier van justitie een 46-jarige automobilist uit Heerlen bekeurd met een boete van Euro 240. Bij controle op de Daelsweg in Heerlen bleek de man onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse wees uit dat de Heerlenaar tussen 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat op de Aquamarijnhof in Heerlen werd ingebroken in een geparkeerde auto. Bleek dat er inderdaad in een geparkeerde auto was ingebroken, vermoedelijk om het voertuig te stelen. De politie die in de omgeving een onderzoek instewlde, heeft in de omgeving een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van het tweetal bij de poging diefstal van de auto.

Brunssum; brand
Afgelopen maandagmorgen kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Eindstraat in Brunssum. Bleek dat brand was uitgebroken in een schuur / opslaghal met ondermeer hout en ijzer. De brandweer heeft de brand geblust en gaf omstreeks 09.30 uur het sein brand meester. De schuur / opslaghal met opslag is nagenoeg geheel afgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend (een mogelijke kortsluiting in een koelkast wordt niet uitgesloten).

Brunssum/Heerlen; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen werd een in braak ontdekt in een school aan de Schoolstraat en in een school aan de Prins Hendriklaan in Brunssum. In beide scholen waren de inbrekers het afgelopen weekend door vernieling van een ruit de schoolgebouwen binnengedrongen en in beide scholen werd computerapparatuur gestolen.
Bewoners van een flatwoning aan de Vijgenweg in Heerlen ontdekten bij thuiskomst afgelopen nacht dat was ingebroken. De inbrekers zijn door forcering van een ruitje de flatwoning binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gestolen (dat moet nog worden nagekeken). De politie stelt een nader onderzoek in.

Vaals; inbraak
Bewoners van een woning aan de Ceresstraat in Vaals ontdekten afgelopen maandagmiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers hebben de woning doorzicht en hebben sieraden, geld, cds en een computermonitor gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.