Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 20-08-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 13.15 uur; (J.C.)

Bijna helft passanten negeerde maximum snelheidsaanduiding tijdens wegwerkzaamheden.

Gister vonden op de Kennedylaan in Brunssum wegwerkzaamheden plaats. Daartoe werd, gelet op de veiligheid van de wegwerkers, borden geplaatst met de aanduiding van de maximum snelheid van 30 km/uur. In verband daarmee werd gedurende één kwartier een radarcontrole uitgevoerd. In die tijd passeerden 200 voertuigen de radar en bleken 94 (47%) in overtreding te zijn.
Deze uitslag zal reden zijn om vaker op plaatsen, waar wegwerkzaamheden verricht worden, snelheidscontroles uit te voeren.

Bovendien vonden in Brunssum controles plaats op de Rimburgerweg, de Schinvelderstraat, de Waubacherweg, de Nieuwenhagerweg en het Bodemplein. In totaal vielen 185 bekeuringen voor snelheid, 32 voor de gordel, 7 voor roodlicht en 1 voor de helm. Een compliment voor het verkeer op de Waubacherweg, omdat daar gedurende de controletijd niemand in overtreding was.

De onopvallende motorsurveillant besurveilleerde de A76 en de N281. Daarbij betrapte hij 8 bestuurders voor te hard rijden, waarbij een zijn rijbewijs mochten inleveren, omdat hij met 180 km/uur over de A76 reed. Ook betrapte hij een 28 jarige man uit Maastricht die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.