KERKEN IN ACTIE

Kerkinactie roept op te collecteren voor overstroomd Europa

Europa wordt geteisterd door de zwaarste overstromingen in 500 jaar. Het water heeft de afgelopen weken veel schade toegebracht aan huizen, openbare gebouwen, wegen en bruggen. Veel mensen hebben hun huis moeten verlaten. Tientallen mensen hebben de watersnoodramp niet overleefd.
Kerkinactie heeft nauw contact met verschillende partners in het rampgebied die actief zijn in de hulpverlening. De Tsjechische kerken hebben kleine teams samengesteld die daar waar nodig een helpende hand bieden. De Roemeense oecumenische organisatie AIDRom helpt evacués aan een tijdelijk onderdak en de Interkerkelijke Hulporganisatie in Hongarije helpt bij het evacueren en neemt zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen voor de wateroverlast die nog komt. De diverse plaatselijke hulporganisaties coördineren hun hulpverlening onder de naam ACT (Action by Churches Together). Kerkinactie heeft aan ACT een bedrag van
200.000 EURO voor acute noodhulp beschikbaar gesteld. Het geld wordt besteed aan voedsel, dekens, kleding, drogers en schoonmaakmiddelen. Deze hulp kan alleen gegeven worden met uw steun. Daarom vragen wij u een extra collecte te houden in uw kerkelijke gemeente of een extra gift over te maken naar Kerkinactie op giro 456 o.v.v. 'Overstromingen Europa'. Gemeenten die gewend zijn om bij te dragen aan Luisterend Dienen kunnen overmaken via giro 76035.