Korps: Friesland, plaats: Friesland 20-08-2002
Politieberichten van 20/8 (07.00 t/m 13.00 uur)

Marrum: vernieling gymnastieklokaal
Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend zijn flinke vernielingen gepleegd aan het gymnastieklokaal aan de Trijetunen. 5 ruiten en een metalen schoorsteen zijn kapot of beschadigd. Dit is zeer waarschijnlijk gebeurd door het schieten met een luchtbuks. Door de politie wordt een onderzoek in de wijk ingesteld naar de mogelijke daders. Een 49-jarige man uit Ferwert deed namens de gemeente Ferwerderadeel aangifte.

Tytsjerk: diefstal uit winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een loods annex winkel en een rijdende winkel aan de Buorren. Men is de loods binnen gekomen via een openstaand raam. Rookwaar en geld werd weggenomen. Namens het bedrijf deed een 40-jarige vrouw uit Tytsjerk aangifte. Afgelopen nacht is ook in een winkel in Gytsjerk ingebroken. (zie vorige politieberichten) Daarbij zijn drie verdachten aangehouden. Mogelijk heeft deze inbraak daar ook mee te maken.

Heerenveen: diefstal lachgas
Tussen vorige week woensdagmiddag en donderdagochtend is vanuit een afgesloten hok op het terrein van het ziekenhuis aan de Thialfweg een fles lachgas gestolen. Het betreft een volle 30 liter cilinder, hoog
1,80 m, met het opschrift in blauw/wit: N2O. Bij inademen kan de gebruiker in een roes raken. Bij overdadig gebruik of indien de gebruiker er niet tegen kan, is er een kans op overlijden. Namens het ziekenhuis deed een 56-jarige man uit Sneek aangifte. De fles op tot op heden niet terug gevonden.

Bureau Communicatie: 058 880 8272