Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Leefbaarheidswedstrijd voor dorpen en steden
20-08-2002

U kunt een prijs winnen, samen met uw buurt- of dorpsgenoten, wanneer u samen de woonkern verbetert. Door bijvoorbeeld een schaatsbaan aan te leggen of een wijkkrant op te zetten. Om zo maar eens twee willekeurige voorbeelden te noemen. De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, kortweg KNHM, biedt u deze kans met de leefbaarheidswedstrijd ´Kern met Pit´. Inschrijven is mogelijk tot 1 september 2002.

Wie kan meedoen?
Iedere bewonersgroep die zich samen inzet voor verbetering van de wijk kan meedoen. U moet hiervoor tussen 1 september 2002 en 31 augustus 2003 een concreet plan uitvoeren. Ook een deel van een meerjarenplan kan worden aangemeld. Het gaat bij ´Kern met Pit´ om de directe leefomgeving: de buurt, de wijk, het dorp.

Wat wint u?
Kern met Pit is een wedstrijd waarbij het niet nodig is iemand te verslaan. In maximaal 200 gevallen neemt KNHM de weddenschap aan. Bent u toegelaten en weet u uw doel te bereiken? Dan ontvangt u 1.000 euro. Uw dorp of buurt verwerft het predikaat: Kern met Pit. Er zijn net zoveel prijzen als er geslaagde projecten zijn. Groepen die niet op tijd het werk afkrijgen door tegenslag van buiten, ontvangen een aanmoedigingsprijs van 500 euro.

Wie is KNHM?
KNHM is een ideële organisatie die een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving. Kern met Pit is een van de belangrijkste projecten.

Heeft u belangstelling?
Vraag dan het aanmeldingsformulier aan via www.knhm.nl. Even bellen kan ook, tel. (026) 4455146.